Behandlingsassistent till Vuxenenheten

Välkommen till ett viktigt jobb i Härryda kommun som ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats i mitten. Till Mölnlycke, kommunens centralort, tar du dig på 10 minuter med bil och 15 minuter med buss från centrala Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till arbetsplatsen, Pontus hus, och det finns tillgång till avgiftsfri parkering.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en behandlingsassistent till Vuxenenheten. Vuxenenheten vänder sig bland annat till vuxna personer med missbruks- och beroendeproblem, deras anhöriga och nätverk. Arbetet innebär att du tillsammans med den enskilde skapar förutsättningar för ett drägligare och drogfriare liv. Du kommer att arbeta nära personer med beroendeproblematik, inte sällan kombinerad med psykisk ohälsa. Arbetet sker ofta i personens hemmiljö. Du kommer att arbeta nära dina kolleger på Pontus hus och i nära samverkan med handläggarna. Ditt arbete kommer att vara en del i kommunens arbete med att utveckla bra behandlingsmetoder i enlighet med de nationella riktlinjer som rekommenderas för missbruksvården. Som behandlingsassistent ingår du i en arbetsgrupp på ca 17 personer som förutom två behandlingsassistenter, består av tre socialsekreterare, en drogrådgivare/handläggare vilka finns på Pontus hus i Mölnlycke, en socionom på Rådgivningsbyrån/Brofästet i Mölndal samt sju boendestödjare riktade mot personer med psykisk funktionsnedsättning som utgår från en lokal i Mölnlycke. Dessutom ingår sedan årsskiftet verksamheten Kreativt center, med två tjänster i vuxenenheten.

Kvalifikationer:

Du ska ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Du ska även ha kunskap om och erfarenhet av arbete med personer som har alkohol- och/eller drogproblem, i kombination med psykisk ohälsa. Du skall ha dokumentationserfarenhet och vi utgår ifrån att du har erfarenhet och kunskap om de evidensbaserade metoder som används inom missbruks- och beroendevården. Du skall ha lätt för att samarbeta men också kunna arbeta självständigt och vara van att möta personer som är inne i ett aktivt missbruk.

Körkort krävs för tjänsten.
Vi kommer att begära utdrag ur polisens belastningsregister inför anställning.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Inom Härryda kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-21
Referensnummer: A705426

Andra uppgifter:

Rekrytering och urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Annika Larsson Magelsen
Enhetschef
Telefon: 031-724 84 30

Fackliga företrädare:

Akademikerförbundet SSR
SSR direkt
Telefon: 08-617 44 00
E-post: ssrdirekt@akademssr.se

Fredrik Johansson
SSR
Telefon: 031-724 84 32

Marie-Louise Hellgren
Vision
Telefon: 031-724 84 34

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster