Verksamhetschef bygglov

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Samhällsbyggnad har en central roll i att skapa en attraktiv och hållbar kommun, där människor trivs att bo och verka. Vi arbetar för att utveckla kommunen inom många olika områden – till exempel plan, bygglov, miljö- och hälsoskydd, mark och exploatering, vatten och avlopp, avfall, kart och mät, idrottsanläggningar, bostadsanpassning, färdtjänst, samt gata och park.

Arbetsuppgifter:

Som Verksamhetschef för Bygglov leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom verksamheten och har en viktig nyckelroll i kommunens samhällsbyggnadsfrågor. Verksamheten har 10 medarbetare som arbetar med tillsyn och myndighetsutövning, ger råd i bygglovärenden, samt deltar i kommunens pågående plan- och exploateringsprojekt. Inom verksamheten handläggs även ärenden kring bostadsanpassningsbidrag.

Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar. Din roll blir att säkerställa arbetsstrukturer, resursplanering och prioriteringar inom verksamheten samt att ansvara för kvalitet och uppföljning. Du ska driva utvecklingen framåt, både vad gäller enskilda rutiner och en effektivare bygglovprocess. En viktig del i arbetet är att inspirera, stötta och motivera dina medarbetare.

Du kommer att ha en viktig roll i kommunens utvecklingsarbete. Som verksamhetschef för bygglov ingår det i dina arbetsuppgifter att upprätta ett gott samarbete med medborgare, politiker och företagare. Samverkan med kommunens övriga sektorer och andra externa aktörer är viktiga inslag i arbetet. Det är viktigt att du har förmåga att lyfta blicken och se till helheten och kommuninnevånarens bästa.

Du ingår i ledningsgruppen för sektor samhällsbyggnad.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning som är relevant för myndighetsutövning inom plan- och bygglagen. Vi utgår ifrån att du har mångårig erfarenhet från arbete med samhällsbyggnadsfrågor, bygglovsverksamhet, och goda kunskaper om de lagar och regler som styr verksamheten.

Du har erfarenhet från ledande befattning, där du själv varit operativ och du har en prestigelös framtoning. Som ledare är du coachande, lösningsorienterad och handlingskraftig. Du inspirerar och engagerar dina medarbetare i ditt arbete genom att driva verksamheten framåt med ständigt förändringsarbete och utveckling. Dessutom är du målinriktad och strukturerad med god förmåga att prioritera och organisera arbetet i verksamheten.

Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ i både tal och skrift. Då du kommer att ha mycket kontakt med andra myndigheter och aktörer är du serviceinriktad och trygg i din framtoning. Du har en förmåga att sätta in den egna verksamheten i ett större sammanhang, och att vara en god representant för verksamheten både internt och externt.

Det är meriterande om du varit aktiv i komplex verksamhetsutveckling, om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation, och om du har erfarenhet av myndighetsutövande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A703601

Andra uppgifter:

Kontakta oss gärna via mail om du har frågor om tjänsten, så återkommer vi till dig. Detta på grund av semestertider.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Kristina Lindfors
Sektorschef Samhällsbyggnad
Telefon: 0303-73 81 57
E-post: kristina.lindfors@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster