Drivande specialpedagog/ speciallärare till Ekdalaskolan i Mölnlycke

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Oj, vår skola växer och vi söker pedagoger som vill växa med oss. Är du en person som är engagerad och nyfiken? Vi söker dig som tror på kraften i goda relationer och lagarbetets styrka. Vi vill att du uppskattar samarbete och vågar att utmana dig själv. Då vi är en liten skola kan vi bygga trygga sammanhang och VI-känsla. Med höga förväntningar på elevers delaktighet vill vi skapa arbetsglädje och engagemang. Som en lärande organisation delar och lär vi av varandra. Vi är en skola med en gemensam ambition att arbeta språkutvecklande och ämnesövergripande. Under nästa läsår fortsätter vi att utforska elevernas drivkrafter och hur specialpedagogiska kunskaper kan ge oss fler verktyg i vardagsarbetet.

Ekdalaskolan erbjuder dig arbetsglädje, en professionell elevhälsa, goda lärmiljöer och en stabil skolledning. Tillsammans arbetar vi utifrån kommunens pedagogiska helhetsidé “Rötter och vingar” med syfte att utrusta eleverna med mod, självkänsla och framtidstro.

Ekdalaskolan är en 6-9-skola med ca 300 elever som ligger centralt i Mölnlycke. En stor och viktig del av skolan utgör vår musikprofil som vi driver i samarbete med kulturskolan. Skolans elever är engagerade i elevråd, trivselgrupp och i våra traditioner.

Kommunikationerna till vår skola är goda och det tar ca 15 minuter med buss från Korsvägen, Göteborg. Härryda kommun har som skolkommun gjort sig känd för goda resultat och ett systematiskt arbete för likvärdighet med bl.a. gemensam kompetensutveckling såsom ”pedagogiska eftermiddagar”.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi en kreativ och inspirerande specialpedagog/speciallärare till vårt dynamiska elevhälsoteam där vi bl.a. arbetar strategiskt med hälsofrämjande frågor och enligt en egen perspektivmodell med analys och åtgärder för enskilda elever.

Kvalifikationer:

Du ska
- Ha en specialpedagog- och/eller speciallärarutbildning
- Ha goda kunskaper och erfarenheter av arbete med elever i olika behov av stöd bl.a. mottagande av nyanlända elever
- Kunna analysera samlade stödbehov och vara ett strategiskt stöd för rektor vid planering av skolans stödorganisation.
- Kunna genomföra specialpedagogiska/speciallärar-insatser i svenska och/eller matematik
- Kunna genomföra pedagogiska utredningar samt handleda arbetslagen i arbetet med elever och elevgrupper
- Kunna stötta pedagogerna i upprättande, genomförande och uppföljning av insatser inom särskilt stöd (åtgärdsprogram m.m.) samt i kompetensutvecklingssatsningen i specialpedagogik
- Kunna tillföra elevhälsoteamet kvalificerad specialpedagogisk kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker 1 januari 2018 eller efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Referensnummer: A720158

Andra uppgifter:

Intervjuer sker löpande – så vänta inte med din ansökan. Kontakta gärna oss rektorer om du vill veta mer om vad tjänsten innebär.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Sanna Ingelstam-Duregård
Rektor
Telefon: 031-724 61 90
E-post: sanna.ingelstam-duregard@ harryda.se

Mikael Svensson
Rektor
Telefon: 031-724 61 85
E-post: mikael.svensson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-724 67 32
E-post: lr@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster