Förskolechef till förskoleområde Fjällbo i Utby

I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 3 600 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 48 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter:

I Fjällbo förskoleområde ingår förskolorna på Kanngjutaregatan och Karduansmakaregatan samt förskolan i Fjällbopark. Förskolorna är belägna i det natursköna Utby, vid foten av Fjällboberget, där omgivningar inbjuder till lek och utforskande.

Förskolorna inspireras delvis av Reggio Emilia-filosofin, med tillåtande och föränderlig miljö där barnens kompetens står i fokus. Vi har medvetna och engagerade pedagoger, som tillsammans utvecklar verksamheten för att på bästa sätt möta barnens behov.

Vi söker en förskolechef som har fokus på det pedagogiska ledarskapet. Du ska leda, driva, utvärdera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål samt ansvara för personal, budget och arbetsmiljö. Du ingår tillsammans med rektorer och förskolechefer i ett ledarteam.

Kvalifikationer:

Du som söker har minst en treårig högskoleexamen inom det pedagogiska området. Vi vill att du har haft någon typ av ledaruppdrag inom utbildningsområdet. Har du genomgått rektorsutbildning ser vi det som positivt.

Vi söker dig som har förmåga att arbeta målstyrt i dialog med dina kollegor och medarbetare utifrån en helhetssyn på verksamhet och organisation.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2017-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A702189

Andra uppgifter:

Fackliga representanter:

Torgny Tjärnskog, TCO/Lärarförbundets Skolledarförening
Telefon: 031-701 55 03

Göran Wall, Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 23

Susanne Svensson, Kommunal
E-postadress: susanne.svensson@ostra.goteborg.se

Silvana Nerentorp, Vision
Telefon: 072-584 50 83


Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Ritva Ailomaa
Områdeschef
Telefon: 031-365 38 70

Laila Svensson
Sektorchef Utbildning
Telefon: 031-365 38 69

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster