1:e Socialsekreterare


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Socialförvaltningen befinner sig i en stark utveckling med siktet inställt på att skapa stabilitet och kostnadseffektivitet i verksamheten. Förvaltningen har i uppdrag att arbeta mot entreprenader och intraprenader, främja en mångfald av utförare inom äldre- och handikappomsorgen genom att införa valfrihetssystem, genom infört kvalitetsledningssystem kvalitetssäkra våra tjänster samt planera för en ökad volym inom LSS-verksamheten. Socialförvaltningen har ca 470 personer anställda och socialnämnden omsluter ca 290 mkr/år.

Arbetsuppgifter:

I tjänsten som 1:e socialsekreterare ingår att handleda socialsekreterarna i deras arbete, fördela ärenden och att vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö.
Arbetsuppgifterna i Vuxengruppen omfattar huvudsakligen myndighetsutövning i form av utredning samt beslut och uppföljning av insatser enligt Socialtjänstlagen. Dels utreds behov av ekonomiskt bistånd och dels behov av insatser utifrån en missbruksproblematik eller psykisk ohälsa. Vid behov utreds det även om vård enligt LVM, Lag om vård av missbrukare i vissa fall. I alla delar ingår det att arbeta motiverande och stödjande för att hjälpa personer som ansöker till ett självständigt liv.
En annan viktig roll för dig som 1:e socialsekreterare är att, tillsammans med enhetens två andra 1:e socialsekreterare och enhetschefen, arbeta för att nå uppsatta mål och driva enhetens utveckling framåt.1:e socialsekreterare på Enheten Socialkontoret erbjuds:
- Handledning från enhetschef i 1:e team samt enskilt
- Processhandledning med 1:e gruppen
- Reflektionstid
- Relevant fortbildning
- Flexibel arbetstid
- Friskvårdsersättning

Vi erbjuder även ett intressant, omväxlande arbete i en stimulerande och positiv arbetsgemenskap.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst och erfarenhet av att ha arbetat med missbruks- och beroendeproblematik och ekonomiskt bistånd. Stor vikt läggs även vid att du har en humanistisk människosyn.
Vi ser gärna att du har en analytisk förmåga och kan kommunicera och dokumentera på ett tydligt sätt. Vi uppskattar när våra medarbetare har en god förmåga till engagemang, är kreativ och kan se möjligheter samt har en vilja att finna lösningar. För att trivas hos oss måste du se samverkan som en viktig del i arbetet och vår samverkan sker såväl internt som externt. Vidare måste du ha en vilja och en förståelse för att arbeta i en liten kommun där vi stöttar varandra för att nå bästa resultat.
Som 1:e socialsekreterare bör vara skicklig på att prioritera och du skall fungera som sakkunnig inom området. Du skall kunna vara föredragande i socialförvaltningens arbetsutskott och företräda socialnämnden vid förhandling i domstol vid LVM-ärende.

Körkort krävs

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-11
Referensnummer: Soc 2017/118

Andra uppgifter:

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av
ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.
Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-
10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Juan Navas
Avdelningschef
Telefon: 0304-60 10 86

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster