UTBILDNINGSLEDARE

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Bildningsförvaltningen söker en Utbildningsledare, med placering på Skolkontoret.

Är du innovativ, strukturerad samt lösningsfokuserad och vill ha ett spännande arbete med breda kontaktytor och stimulerande arbetsuppgifter då är utbildningsledare yrket för dig!

Den 8 februari 2017 beviljades Hedemora kommun en 2 årig Yrkeshögskoleutbildning till behandlingspedagog. Den första utbildningsomgången startades i september 2017 och en andra utbildningsomgång planeras till september 2018.
Utbildningen är för närvarande kommunens enda YH utbildning och den är förlagd till Bachmanska skolan i centrala Hedemora. Utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av representanter för medverkande organisationer, huvudmannen samt de studerande. Som utbildningsledare kommer du att vara ledamot i ledningsgruppen och dessutom vara sammankallande för ledningsgruppens sammanträden.
Utbildningsledarens närmsta chef är avdelningschefen för gymnasium och vuxenutbildning och som utbildningsledare kommer du att vara en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter: Som utbildningsledare är du ansvarig för att leda den dagliga driften av utbildningen. Detta innebär bland annat att du har ekonomiansvar för utbilden och du kommer att ha ansvar för att planera och schemalägga utbildningen samt rekrytera, samordna och arbetsleda lärare och föreläsare.

Utbildningen består av 80 veckors undervisning per utbildningsomgång varav 25 veckor är arbetsplatsförlagd. Övriga 55 veckor fördelar sig på följande kurser: Mänskliga rättigheter i ett mångkulturellt samhälle, Värdegrund och människosyn, Socialt arbete på institution, Socialt arbete i teori och praktik, Socialpsykologi, Behandlingspedagogen i ett samhällsperspektiv, Psykologi, Missbruk och beroende samt Examensarbete.
Som utbildningsledare/huvudlärare förväntas du vara lärare, seminarieledare och/eller examinator i flera av utbildningens kurser.
I uppdraget ingår även att utveckla utbildningen, bidra till utvecklingen av övrig vuxenutbildning samt att ansöka om ytterligare YH-utbildningar.

Kvalifikationer:

Du har relevant eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren anser som motsvarande. Det är viktigt att du har djupa branschkunskaper och erfarenhet av undervisning i någon form. Kunskap om yrkeshögskolans uppdrag, erfarenheter av arbetsledning samt undervisning på exempelvis högskola, yrkeshögskola, annan vuxenutbildningen eller inom gymnasieskolan är meriterande.
Det är viktigt att du kan arbeta tillsammans med andra såväl som självständigt och eftersom du kommer att arbetsleda personal och studerande sätter vi stor vikt vid god ledarskaps- och pedagogisk förmåga.
Som utbildningsledare krävs att du är innovativ, nyfiken, målinriktad, förändringsbenägen samt lösningsfokuserad, stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav då en viktig arbetsuppgift är att besöka medverkande organisationer.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-06-30
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-17

Arbetsgivarens referensnummer: BN 31/18

Upplysningar lämnas av:

John Steen
Avdelningschef/Skolchef
Telefon: 0225-341 79

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka