Specialpedagog/ Speciallärare till vackra Ekenässkolan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna.
I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Ekenässkolan ligger i Ödsmål som är ett samhälle 5 km norr om Stenungsunds centrum, med närhet till både skog och hav. Skolan är en F-6 skola med 315 elever, en charmig blandning av nytt och gammalt, delar av skolan har anor från tidigt 1900-tal, huvuddelen är från 50-talet, men är både tillbygd och nyrenoverad under de senaste åren.
Vi arbetar utifrån en helhetssyn på barnet/eleven där skola och fritids vävs samman för att ge bästa förutsättningar både för en god kunskapsutveckling och god social utveckling.

Skolan är organiserad i 5 arbetslag där pedagogerna möter eleverna hela dagen. För oss som arbetar i skolan är det viktigt att skapa en god lärmiljö där varje barn utvecklas så långt som möjligt efter sin förmåga. Vi är i uppstarten av ett värdegrundsarbete som bygger på ordet HEART - Hänsyn, Empati, Ansvar, Respekt och Trygghet, där styrda rastaktiviteter är en del av vårt främjande arbete. Skolan har också en rad med traditioner, tex Talangjakten, Julpromenad och Ekenäskvällen för att stärka och upprätthålla den så viktiga VI-känslan.

Arbetsuppgifter:

Vi vill att du som specialpedagog/speciallärare är förtrogen med och följer de kommunala och nationella styrdokumenten. Du har tillsammans med rektor och befintlig specialpedagog det övergripande ansvaret för arbetet kring och med elever i behov av särskilt stöd.
Du genomför pedagogiska utredningar och analyserar barns och elevers svårigheter på organisations-, grupp- och individnivå samt ansvarar för att uppföljningar sker kontinuerligt. Du arbetar periodvis med elever enskilt eller grupp, gärna med olika ”program” för intensivträning. Förutom skolans specialpedagog och övriga EHT-teamet, har du också möjliga samarbetspartners i kommunens centrala elevhälsoteam där bl.a. specialpedagoger med specialistkompetens finns.

Kvalifikationer:

Du har adekvat högskoleutbildning för speciallärare/specialpedagog. Erfarenheter från liknande arbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som brinner för att entusiasmera och stödja alla elever där de befinner sig i sin läroprocess. Vi vill:
- att du ser utvecklingsarbete som något positivt och vill vara med och utveckla Ekenässkolan och i förlängningen dig själv som person
- att du har välutvecklad kommunikativ förmåga
- att du ser samarbete med hemmen som
mycket viktigt och en förutsättning för en bra verksamhet.

Då vi arbetar med digitala, pedagogiska verktyg är det viktigt att du har digital kompetens och är intresserad av att utveckla det digitala lärandet.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar, en hälsofrämjande arbetsmiljö och samarbete med kompetenta kollegor, samt en stor organisations bredd och utvecklingsmöjlighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid 80-100% .
Löneform: Månadslön. Semesterlön/Ferielön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-29
Referensnummer: A706049

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Saknar du legitimation kan du endast anställas på tidsbegränsad anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Helen Svanberg Wirén
Rektor Ucklumskolan, Bitr. rektor Ekenässkolan
Telefon: 0303-73 25 64
E-post: helen.svanbergwiren@ stenungsund.se

Karin Wrangsten
Rektor
Telefon: 0303-732667
E-post: karin.wrangsten@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster