Enhetschef till Hemvården

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Mer information finner du på vår hemsida, www.molndal.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en enhetschef till området Hemvård. Tjänsten är en chefsförtätning som ingår i en större satsning på förvaltningen.

Som enhetschef ansvarar du tillsammans med personalen i omvårdnadsteamet för att ge god omsorg och vård. Du är direkt underställd områdeschefen och ingår i ledningsgruppen för området.

Tjänsten som enhetschef innebär att du ansvarar för att planera, leda, utvärdera och utveckla verksamheten med fokus på kvalité. I din roll som chef ingår personal- budget- och arbetsmiljöansvar.

Som enhetschef arbetar du utifrån ett salutogent och coachande förhållningssätt där du är möjlighetsfokuserad och ser styrkor liksom resurser i verksamheten. Du är synlig i verksamheten och bidrar till verksamhetsutveckling för att skapa ökad livskvalitet för vårdtagarna och deras anhöriga.

Mölndal stad har infört Lagen om Valfrihet (LOV) vilket ställer krav på att du kan se och har förståelse för ekonomiska samband i en konkurrensutsatt verksamhet.

Kvalifikationer:

• Socionomexamen, treårig högskoleutbildning med inriktning mot social omsorg, eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Goda kunskaper om den lagstiftning som styr vår verksamhet
• Erfarenhet av arbete som chef inom äldreomsorgens verksamhetsområde är meriterande
• Krav på goda dokumentations- och datakunskaper samt tillämpning av olika IT-system såsom Treserva, Timecare och Mobipen är meriterande
• Goda kunskaper om bemanning och budget
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
• Erfarenhet av att samverka både internt och externt

Som person har du initiativkraft, utvecklad samarbetsförmåga samt förmågan att skapa entusiasm hos andra. Du ska kunna formulera mål för verksamheten samt leda och motivera medarbetare mot uppsatta mål. Du trivs med att arbeta självständigt och tar gärna egna initiativ. I rollen som enhetschef är du tydlig, kommunikativ och prestigelös. Du kan bemöta medarbetare, vårdtagare och anhöriga/företrädare på ett sätt som skapar förtroende. Du har helhetssyn och är öppen och lyhörd för både utvecklingsmöjligheter och förändringar i din verksamhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-02
Referensnummer: A714090

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Camilla Andersson
Områdeschef
Telefon: 031-315 26 13
E-post: camilla.andersson01@ molndal.se

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Maka Achalbedachvili
VISION
Telefon: 031-315 10 28
E-post: maka.achalbedachvili@ molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster