Förskollärare till Sjupundsgatan 10

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Vi expanderar vår nyöppnade förskola och vi behöver fler förskollärare!

I februari 2016 öppnade vi dörrarna till vår helt nybyggda moderna verksamhet som inrymmer både förskola och skola under samma tak. Starten har gått väldigt bra och nya barn knackar redan på dörren och vill börja hos oss. Vi behöver nu öppna vårt sista spår på förskolan och söker nu fler engagerade pedagoger!

Förskolan är byggd i två plan där de minsta barnen finns på bottenvåningen och de äldre på plan 2. Skolan med klasserna F-3, finns i andra änden av byggnaden. Du kommer att ingå i ett arbetslag om sex pedagoger och cirka 40 barn, men också ha tillhörighet i ett större arbetslag. Vi samarbetar självklart kring barnen och vår grundsyn är att "Alla barn är Allas - här arbetar vi tillsammans i ett hus". I hela byggnaden kommer cirka 55 vuxna, 150 barn och 200 elever arbeta tillsammans. Gemensamt skapar vi de bästa förutsättningarna för lärande. Förskolan har en fantastisk omgivning med direkt närhet till naturskönt område med Torpadammen. Förskolans gård kommer att vara utformad så att man naturligt kan använda sig av utemiljön i pedagogiken. En del av gården är bevarad skogstomt.

Du får vara med och utforma en spännande miljö för våra barn både inne och ute. Förskolan är inredd med möbler i barnens nivå, vi äter i bufféservering och för att främja hälsa och hygien sover barnen ute. Genus finns med som ett fokusområde i stadsdelen och kommer att genomsyra vårt arbete.

Förskolan arbetar efter visionen "Helhetssyn". Hos oss är barnet i fokus och allt vi gör utgår från barnets utveckling och lärande. Vi vill ge barnet de allra bästa förutsättningar på sin resa genom livet. Våra förhållningssätt är att alltid ha barnet i centrum, vara lyhörda och ödmjuka inför att alla barn är och lär på olika sätt och vi vill möta varje barn på den nivå där just han eller hon befinner sig. Vi vill att alla våra pedagoger ska bidra till att förskolan/skolan ska vara en spännande arbetsplats med intresserade barn och pedagoger med stort engagemang och stor arbetsglädje. Redan nu kännetecknas förskolan/skolan av just detta.

Vi i Askim-Frölunda-Högsbo erbjuder dig ett genomtänkt systematiskt kvalitetsarbete vi kallar "Lära Nära", pedagogiska tisdagar där vi tillsammans utvecklar verksamheten, pedagogiska måltider samt arbetskläder. Sist men inte minst erbjuder vi dig ett utmanande, spännande och och roligt arbete tillsammans med trevliga kollegor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med förskollärarexamen och legitimation som brinner för utveckling och lärande. Du är en medsökande pedagog som utmanar både barn och vuxna. Du är flexibel och tar tillvara vår utemiljö för att skapa pedagogiska utmaningar och lärmiljöer för barnen. Som pedagog roterar du mellan arbetslag över tid och ser detta som en utmaning och utveckling där vi lär av varandra.

Det är viktigt att du kan ta egna initiativ, är strukturerad och flexibel, är van vid att samarbeta och har en mycket god organisationsförmåga. Vi vill att du är engagerad och har ett genuint intresse för målgruppen samt att du ser till individens resurser och möjligheter. För oss är det viktigt med ett respektfullt bemötande.

Antal tjänster: 5

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A701586

Andra uppgifter:

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Marianne Barud
Förskolechef
Mobiltelefon: 0736-66 04 53
Telefon: 031-366 04 40

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
E-post: katarina.olsen@ lararforbundetavdelning.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster