Kristinedalskolan söker Speciallärare till åk 7-9

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna.
I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.


På Kristinedalskolan finns skolår F-9 samt fritidshem och fritidsklubb. Kristinedalskolan lyfter gärna fram mångfalden som en styrka och tillgång i sitt pedagogiska arbete. Mångfalden betyder mycket mer än var man är född, det handlar om en tanke, väl förankrad i läroplanen, att skolan ska möta varje elev utifrån individens egna förutsättningar.
Arbetsuppgifter:

Stenungsunds kommun söker speciallärare till Kristinedalskolan åk 7-9. Som speciallärare har du ett nära samarbete med specialpedagog och övriga pedagoger i arbetslag Stöd och resurslag. Du bistår lärarna med kunskap i kartläggningar om särskilt stöd, framtagandet av extra anpassningar och åtgärdsprogram samt i utvärderingar av dessa. Du medverkar i förebyggande arbete för att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer. Du driver ett inkluderande förhållningssätt där eleverna så långt det är möjligt kan få sitt stöd inom klassens ram. Du deltar aktivt i skolans utvecklande av förebyggande och främjande insatser med målsättning att främja elevernas hälsa och måluppfyllelse. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med särskild undervisningsgrupp och/eller arbeta med specialundervisning periodvis med elever enskilt eller i grupp. Sist men inte minst, så söker vi dig som känner stor glädje i att arbeta salutogent nära elevernas lärande och utveckling.

Kvalifikationer:

Du är trygg i yrkesrollen och har god förmåga att skapa relationer med lärare, elever och deras vårdnadshavare. Du har god förmåga och kunskap att vara en pedagogisk rådgivare till lärare och vårdnadshavare med målet att anpassa lärmiljön och utveckla undervisningen så att den möter behoven hos eleverna. Du har god förmåga att samarbeta. Du kan analysera svårigheter och se möjligheter på organisations-, grupp- och individnivå. Du har god kunskap om och kan handleda kring lågaffektivt bemötande. Du är väl förtrogen med och följer de kommunala och nationella styrdokumenten.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar i en nybyggd skola - där du kan vara med att påverka på riktigt

- Adekvat högskoleutbildning lärare
- Utbildning till speciallärare
- Erfarenhet av arbete med barn med särskilda behov
- Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
Pedagogisk erfarenhet krävs.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 80%-100%
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-29
Referensnummer: A724585

Andra uppgifter:

Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan tiden för annonsens utgång.

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning, saknar du legitimation kan du endast anställas på tidsbegränsad anställning.


Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Pernilla Kentsdotter Larsson
Rektor 7-9
Telefon: 0303-73 80 84
E-post: pernilla.kentsdotter@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster