Socialförvaltningen söker en ENHETSCHEF

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Socialförvaltningen söker en Enhetschef till boende med särskild service och boende med behandling inriktning beroendevård.

Socialförvaltningens individ och familjeomsorg har som uppdrag att svara för omsorg, service, stöd och vård till familjer och enskilda som behöver det. Socialförvaltningen är uppdelad i olika enheter. Vuxenenheten består av handläggare inriktning beroendevård och socialpsykiatri. Kopplat till handläggningen finns en verkställighet med hemterapeut, boenden med särskilt stöd och behandling samt och alkohol- och drogterapeut.

Nu söker vi dig som vill anta utmaningen att leda och driva verksamheten i en politiskt styrd organisation. Du bör vara en engagerad och trygg ledare. Verkställigheten för socialpsykiatri- och beroendeenheten finns belägen vid Nibblegården och Björkgården i Hedemora. Där tillhandahålls boende med särskilt stöd enligt SoL för individer med psykiskt funktionshinder samt öppenvårdsbehandling med inriktning beroende. Som enhetschef ingår du i en ledningsgrupp om sex enhetschefer och en förvaltningschef. Ditt huvudsakliga arbete förläggs på verksamheterna Nibblegården och Björkgården. De kommunanställdas arbete vilar på en gemensam värdegrund, KRAM - som bygger på kundfokus, respekt, ansvar och mod. Med utgångspunkt i vår värdegrund förestår du verksamheten, och arbetar kunskapsbaserat i samverkan med andra aktörer och med hjälp av en regional stödstruktur, gällande lagstiftning och lokal styrning.

Arbetsuppgifter: Du kommer att ha ansvar för personal-, arbetsmiljö-, verksamhets- och budgetfrågor. I uppdraget ingår rekrytering, ansvar för systematiskt arbetsmiljöarbete, rehabiliteringsansvar samt ledning och fördelning av det dagliga arbetet. Du ansvarar också för verksamhetsutveckling, kvalitetssäkring, kvalitetsredovisning, uppföljning och internkontroll.
Till din hjälp i budgetarbetet har du en ekonom. Du arbetar i nära samarbete med dina medarbetare, avdelningschef, övriga enhetschefer och handläggare/biståndsbedömare.

Kvalifikationer:

Adekvat högskoleutbildning såsom socionomexamen, sociala omsorgslinjen, samhällsvetarprogrammet, beteendevetarprogrammet, eller likvärdig utbildning enligt socialstyrelsens krav samt erfarenhet av arbete med målgruppen. Vi ser att du har god förmåga att inspirera och uppmuntra dina medarbetare och innehar en god samarbetsförmåga och självständighet. Meriterande är ledarerfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Ansök snarast då intervjuer sker löpande.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-02

Arbetsgivarens referensnummer: S 18/17

Upplysningar lämnas av:

Agneta Ivåker
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 44

Anna-Maria Muselli
Enhtschef, barn- och ungdomsenheten
Telefon: 0225-340 87

Åsa Olsson
Enhetschef
Telefon: 0225-340 56

Kerstin Bostedt
Nibble
Telefon: 0225-340 56

Facklig(a) företrädare
Kontakta Socialförvaltningens reception för kontakt med Vision eller SSR.
Telefon: 0225-340 56

Tillbaka