Sektionschef inom område autism barn- och ungdomar.

Publiceringsdatum: 2017-08-22

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Var med och arbeta för ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!
Inom funktionsstödsförvaltningen finns Avdelningar för: LSS-boenden, Myndighet och socialpsykiatri samt Stöd, hälsa och daglig verksamhet. Malmö stad kraftsamlar för att ge ännu bättre stöd och service till ca 2 000 brukare i samverkan med dem och deras intresseorganisationer. Utvecklingsområden är rätt till en god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för barn- och ungdomsboende enligt LSS samt en annan verksamhet för vuxna. Barn och ungdomsboendet har särskild kunskap inom autism och utvecklingsstörning. Som sektionschef leder du, motiverar och förser medarbetare med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål. Detta gör du genom att skapa engagemang och delaktighet i de beslut som tas. Du tar även ansvar för att verksamheten arbetar utifrån Malmö Stads LSS-plan som betonar vikten av självbestämmande och som utgår från ett individcentrerat bemötande.
Som sektionschef har du fullt verksamhets-, personal- och budgetansvar. Dina arbetsuppgifter är att leda, organisera och utveckla verksamheterna i enlighet med detta ansvar.

Enheten består av 18 LSS-boenden som leds av 8 sektionschefer och en enhetschef.
I enhetens ledningsgrupp har du även delansvar för verksamhetens övergripande strategiska frågor.

Kvalifikationer

Du har adekvat universitets/högskoleutbildning, lägst kandidatnivå. Du har ledarerfarenhet. Stort intresse för målgruppen är högt meriterande.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda eller arbeta i en verksamhet med barn och ungdomar. Så även erfarenhet om du arbetat, som medarbetare eller chef, i en verksamhet enligt LSS.
Dina ledaregenskaper är mycket goda. Du ska vara en god kommunikatör, du är lyhörd och respektfull i ditt ledarskap genom att få medarbetarna att förstå och agera i enlighet med verksamhetens mål. Du är bra på att skapa och underhålla kontakter med andra aktörer.

Genom att vara lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer behåller du ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du är väl förtrogen med att arbeta i IT-system. Du kan uttrycka och kommunicera väl på svenska i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2017-12-18 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: 177-61

Kontaktpersoner

 • Åsa Qvarsebo
 • Enhetschef
 • 0768-75 47 41
 • Kicki Banke Düberg
 • Sektionschef
 • 0708-491628

Fackliga företrädare

 • Kristina Ekholm
 • Vision
 • 040-344834
 • SSR Kansliet
 • 040-345114

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.