Planeringsledare Social utveckling

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Vill du bidra till att skapa en kvalitetsmedveten verksamhet?
Verksamhetsområdet Social utveckling söker dig som har intresse, kompetens och erfarenhet inom kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling.
Som planeringsledare stödjer, inspirerar och utvecklar du verksamhetsområdets arbete med kvalitet, planering och uppföljning, processutveckling samt bidrar med specialist- och metodstöd. Du utgör ett stöd i omvärldsbevakning, analyser och stödjer såväl verksamhetschef som områdets enhets- och gruppchefer i att leda, styra och utveckla verksamhetens kvalitetsarbete.
Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och du deltar i förvaltningens arbetsgrupp för kvalitet och verksamhetsutveckling, tillsammans med controller, övriga planeringsledare och utvecklingsledare i förvaltningen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen samt god erfarenhet av kvalitetsarbete och utvecklings-/förändringsarbete. Erfarenhet från motsvarande arbete inom politiskt styrd organisation är meriterande. Tjänsten ställer krav på goda IT-kunskaper. Du behöver också ha förmåga och kompetens att uttrycka dig mycket väl i skrift. Vi ställer krav på kunskaper om mänskliga rättigheter och normkritiskt förhållningssätt, kunskap om intersektionalism är meriterande.
För att nå framgång i arbetet hos oss krävs att du är en kommunikativ person som är trygg i dig själv och gillar att samarbeta. Du har förmåga att skapa engagemang och goda relationer med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med grupper och grupprocesser på olika nivåer. Du behöver också vara pedagogisk och lyhörd samtidigt som du är tydlig och agerar självständigt utifrån uppsatta mål och inriktningar. Du har ett strategiskt synsätt, är analytisk och har lätt för att växla mellan övergripande perspektiv och konkreta verksamhetsfrågor.

Du har:
- Erfarenhet av att utföra analys- och utredningsarbete
- Goda kunskaper om lagstiftning och kommunala styrdokument
- God kommunikationsförmåga och starka pedagogiska färdigheter både i tal och i skrift
- God förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp när en uppgift ska lösas

Erfarenhet av processorienterad verksamhetsutveckling och förändringsarbete är en merit.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde i december 2017

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A699763

Upplysningar lämnas av:

Lotta Lidén Lundgren
Verksamhetschef
Telefon: 031-367 94 54

Fackliga företrädare:

Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031-367 94 60

Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-367 98 35

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster