Socialsekreterare, Vuxenenheten

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Vuxenenhetens primära målgrupp är personer 20 år och äldre med missbruks-/beroendeproblematik med eller utan en kompletterande psykiatrisk problematik. Vuxenenheten arbetar också med våld i nära relationer.
Enheten leds av en enhetschef tillsammans med en förste socialsekreterare och en samordnare. Enheten består av 20 medarbetare inom utredning/myndighetsutövning, öppenvård, stödboende, bostad först samt administrativt stöd.

Arbetsuppgifter:

Ditt arbete blir att tillsammans med de övriga socialsekreterarna på enheten medverka till att kommuninvånarna i Ale får det stöd de är i behov av och har rätt till. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av utredningsarbete enligt SoL och LVM utifrån gällande lagstiftning, nationella riktlinjer och övriga styrdokument, uppföljning av behandlingsinsatser med tillhörande beslut samt råd och stöd.

Samverkan med såväl externa som interna organisationer är en viktig del av arbetet liksom förmågan att se till hela IFO:s verksamhet som en del i framgångsarbetet. På enheten är vi måna om att arbeta med systematiskt kvalitetsförbättrande arbete och du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för att driva utvecklingsarbetet framåt.

Vi arbetar med väl fungerande och genomtänkta hemmaplanslösningar, vilket vi vill fortsätta utveckla tillsammans och även med övriga parter framåt.

Kvalifikationer:

Vem är du?
-Du är socionom och har erfarenhet av myndighetsutövning och utredningsarbete.
-Du behärskar till fullo svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i handläggning och dokumentation samt gällande lagstiftning.
-Du måste kunna arbeta självständigt och göra bedömningar utifrån de individuella behoven men även ha en god förmåga att kunna samarbeta såväl internt som externt.
-Du förväntas ha en god förmåga att se din egen roll i en politisk styrd organisation och förstå komplexa sammanhang.
-Erfarenhet av arbete med missbruk, myndighetsutövning, MI och ASI-utbildning är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Referensnummer: A740330

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Karin Silva
Enhetschef
Telefon: 0303-33 01 87

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster