En familjebehandlare och en socialsekreterare till nystartat säkerhetsteam

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i verksamhetsområden utifrån barn och unga, familjerätt, ekonomiskt bistånd, vuxen samt arbetsmarknads- och integrationsfrågor. Till detta kommer även en administrativ stab.


Arbetsuppgifter:

Enheten består för närvarande av 25 socialsekreterare som är indelade i tre mindre team och en mottagningsgrupp. Teamen har ett nära samarbete med varandra och med socialsekreterarna på mottagningen. Vår struktur och utredningsmetodik, ”Mölndalsmodellen”, har som syfte att skapa goda förutsättningar och en bra arbetsmiljö för socialsekreterarna. Genom Signs of Safety vill vi starta förändringsprocesser med familjerna, göra säkra risk- och skyddsbedömningar och få barn, föräldrar och deras nätverk mer delaktiga.

Under våren 2018 startar vi ett säkerhetsteam. Teamet ska bestå av fyra socionomer med erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete och ska arbeta utifrån förhållningssättet Signs of Safety. I teamet arbetar familjebehandlare och socialsekreterare tillsammans två och två med familjerna, där socialsekreteraren tar ett större ansvar för myndighetsutövningen. Vi söker nu en socionom/familjebehandlare och en socionom/socialsekreterare.

Varför ett säkerhetsteam? När det finns anledning till hög oro vill vi jobba med familjen och det privata nätverket, som grannar, moster, farmor, lärare... Kan vi engagera nätverket kring barnet finns större förutsättningar för barnet att bo kvar hemma. Säkerhetsteamet ska jobba intensivt och ha många möten med nätverket, barnet och familjen. Syftet är att så långt som möjligt säkerställa att barnet är tryggat och kan bo kvar hemma hos sina föräldrar. Teamet gör en säkerhetsplanering tillsammans med familjen. De kommer ta ansvaret för hela ärendet så länge säkerhetsplanen pågår.

Var beredd på att du någon gång måste arbeta kväll eller tidig morgon. Vi förväntar oss att du arbetar heltid. Du har ett grundmurat barnperspektiv i ditt arbete, du är modig och har en stor portion ”is i magen”. Eftersom arbetet bygger på resurser och styrkor hos dem vi möter är din viktigaste egenskap förmågan att möta familjerna med ”rigor and grace”. Vi erbjuder ett utvecklande jobb tillsammans med engagerade kollegor, nytänk och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, extern handledning, internt metodstöd samt ett nära chefskap.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom med flerårig erfarenhet från arbete med barn och familjer. Du bör ha en grundutbildning i Signs of Safety och du ska ha kunskaper i utredningsmetodik och behandlingsarbete. Erfarenhet från nätverksarbete ser vi som meriterande. Du ska ha körkort (B-körkort). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-05
Referensnummer: A735005

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Louise Idestål
Enhetschef
Mobiltelefon: 0722-52 93 94

Ingrid Kabo Irekvist
Enhetschef
Mobiltelefon: 0704-67 77 24

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster