Jobbcoach Resursenheten sysselsättning

Majorna-Linné är Göteborgs största stadsdel med cirka 63 000 invånare och utgör en attraktiv del av staden att leva och vistas i med såväl havet som stora grönområden och ett rikt kulturutbud.

Stadsdelsförvaltningen med cirka 3 400 anställda arbetar inom verksamheter som förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt hälso- och sjukvård. Det vi gör har stor betydelse för många.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och utveckla vårt arbete med ett teamorienterat arbetssätt med utgångspunkten ett sammanhållet individstöd och med tanken att organisera och samordna interna och externa resurser utifrån behov?

Resursenheten är en nyinrättad enhet i utförarområdet inom socialtjänst i Majorna-Linné. Resursenheten består av åtta enheter; 1 enhet för barn, unga och familj, 2 enheter för avlösarservice, 3 enheter för daglig verksamhet/sysselsättning och 2 enheter för boendestöd.

Vi söker nu en jobbcoach till Resursenheten sysselsättning. Vi söker dig som har ett stort driv och engagemang att vilja stötta människor ut mot egenförsörjning, genom arbete eller studier.

Dina arbetsuppgifter är att kartlägga deltagarnas behov, förmågor och kunskaper för att därefter planera de insatser och aktiviteter som behövs för att de ska nå sina mål. Du driver och följer upp varje deltagares individuella process med syfte att nå egenförsörjning på ett snabbt och tryggt sätt. Vi har många samarbetspartners, vilket ställer krav på att du förstår vikten av både att skapa och bibehålla goda relationer.

Hos oss arbetar vi med förändringsarbete genom täta kontakter och uppföljningar. Vi arbetar lösningsfokuserat och målinriktat och välkomnar medarbetare som vill utvecklas och utveckla andra.

Medarbetare i Resursenheten sysselsättning ingår i ett team som bland annat består av en koordinator, jobbcoacher, arbetsterapeut och rekryterare. Resursenhetens medarbetare kommer tillsammans besitta en mängd olika kompetenser och erfarenheter. Även om du kommer vara ansvarig för dina deltagare så är tanken att ni ska arbeta nära varandra i teamet. Att bolla idéer kring vad som fungerar bäst för deltagarna och stötta varandra ska vara en självklarhet.

Vi erbjuder dig ett utmanande och meningsfullt arbete på en spännande arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas och vara med och utveckla andra samt en unik chans att få vara med och bygga upp en helt ny arbetsmarknadsenhet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har av arbetsgivaren bedömd relevant högskoleutbildning. Du är utbildad till studie- och yrkesvägledare, personalvetare, beteendevetare, socionom eller annan likvärdig utbildning. Meriterande om du har vidareutbildning i samtalsmetodik t.ex. coachning, och motiverande samtal.

Du som söker har erfarenhet som studie och yrkesvägledare och/ eller arbetsförmedlare och har mycket goda kunskaper i arbetsmarknadsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet från personalrekrytering och bemanning.

Som person är du strukturerad och noggrann som inte kompromissar på arbetets kvalité även under tidspress. Du trivs i en föränderlig arbetsmiljö med högt tempo där du själv får ansvara för hur du lägger upp ditt arbete. Du är lyhörd och tydlig i din kommunikation och kan anpassa hur du kommunicerar för att nå olika personer. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Du tror på människans egen förmåga och kan utifrån mål och riktlinjer stötta, motivera och entusiasmera varje deltagare att komma ut i egen försörjning.

Vill du arbeta tillsammans med oss och göra en insats i människors och Majorna linnes framtid?
Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A729053

Andra uppgifter:

I Majorna-Linné arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Pernilla Hofmann
Enhetschef
Telefon: 031-365 84 54
E-post: pernilla.hofmann@ majornalinne.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Marie-Louise Reinhold
Vision
Mobiltelefon: 070-211 75 19

Ing-Marie Olander
Vision
Telefon: 073-910 24 69

Pia Björking Petersson
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 031-367 98 34

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster