Specialpedagog, speciallärare eller grundskollärare i sv och eng åk 6-9

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

På Lexby skola går det ca 500 elever från åk 6-9.

På skolan är det kollegiala samarbetet viktigt. Vi har en mycket engagerad personal med stort driv och vilja att utvecklas.

Vi har en tydlig och god struktur kring organisation och schemaläggning på skolan, som gör att lärarna avlastas och får mer tid till undervisning.

Hos oss finns också en tydlig organisation kring elevhälsan som bidrar till att elever och lärare upplever trygghet och tillit. Vi lägger stort fokus på att hela skolans elever är allas ansvar, hela skoldagen.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ingå i ett av skolans fyra arbetslag där vi eftersträvar att ta tillvara alla kompetenser i planering och undervisning. Du kommer att vara mentor för ca 14 elever. Mentorskapet innebär att du vid två tillfällen i veckan träffar mentorsgruppen och följer elevernas kunskapsutveckling och sociala situation. I rollen som mentor är du också skolans kontakt med vårdnadshavare.

Vi söker dig som är specialpedagog, speciallärare eller grundskollärare med kunskap, erfarenhet och framförallt en stor vilja att arbeta inkluderande. På Lexbyskolan är vi inne i ett förändringsarbete där vi strävar efter att utveckla ett mer inkluderande förhållningssätt.

Du vill arbeta med elever enskilt, i mindre grupp eller ute i klass tillsammans med undervisande lärare. Lexby skola strävar efter att ha ett förhållningssätt och bemötande där vi möter alla elevers behov.

I din roll kommer du också att vara en viktig del av skolans elevhälsoteam och skolans stödteam.

I tjänsten ingår bland annat:
-arbete med elever, i behov av stöd, enskilt och i grupp
-samarbete med elevhälsan
-samarbete med vårdnadshavare och externa aktörer
-samarbete med lärare
-kartläggning av elevers läs-och skrivförmåga
-handledning och rådgivning i specialpedagogiska frågor

Tjänsten kan också i hög grad formas utifrån dina kvalifikationer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är specialpedagog, speciallärare eller grundskollärare i åk 6-9 med behörighet och legitimation att sätta betyg i svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du vill arbeta utifrån ett tydligt elevfokus och har en stor vilja att arbeta inkluderande och har en positiv inställning till det kollegiala lärandet.

Egenskaper som är meriterande är samarbetsförmåga, initiativförmåga, förändringsbenägenhet, helhetstänkande och brinner för att arbeta med elever som är i behov av särskilt stöd.

På Lexby skola har alla elever en egen dator och datorn är en naturlig del av undervisningen. Detta innebär att du som lärare behöver ha god vana vid att använda datorn i ditt arbete.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-22
Referensnummer: A711731 / UN/2017:629

Andra uppgifter:

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Urvalsprocessen påbörjas innan sista ansökningsdag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Karin Nilsson
Rektor
Telefon: 031-792 14 92
E-post: karin.nilsson@partille.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet, Alexander Köhn
Mobiltelefon: 0709-93 10 55
Telefon: 031-792 97 56

Lärarnas Riksförbund,Solveig Hjalmarsson
Telefon: 0709-93 12 27

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster