Lärare inom plåt- och svetsteknik till Campus Alingsås

Alingsås är känd som Kaféstaden och för sin ljusdesign - ”Lights in Alingsås”.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Alingsås ligger nära. Med tåg till Göteborg tar det drygt 30 minuter, under en timme till Borås och Skövde och under tre timmar till Stockholm.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Arbetsuppgifter:

Campus Alingsås, i samarbete med Alingsås Business Center, planerar att starta en utbildning inom plåt- och svetsteknik inom ramen för den kommunala vuxenutbildningen. Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med Alingsås näringsliv och planeras starta i januari 2018. Den kommer att ligga förlagd i delar av Alströmergymnasiets lokaler. Vi söker nu två lärare till denna utbildning.

Som lärare ansvarar du för undervisningen av de elever som väljer att läsa plåt- och svetsteknik. Du ansvarar för den kontinuerliga planeringen av utbildningen, genomförandet av undervisningen samt dokumentation och bedömning av uppnådda resultat. Du kommer arbeta med att praktiskt visa och teoretiskt förklara samt instruera elever i plåtbearbetning och olika svetsmetoder. I uppdraget ingår även att bygga, utveckla och upprätthålla en god relation med företag i branschen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med ett gediget intresse för och erfarenhet av plåt- och svetsarbete och som har en god förmåga att dela med dig av dina kunskaper - detta gärna kombinerat med en lärarutbildning. Är du inte lärarutbildad har du sannolikt haft ansvar för att introducera nya medarbetare och/eller har arbetat med någon form av undervisning. Som lärare är det viktigt att du har ett intresse för kommunikation och är nyfiken på din omgivning. Den vi söker har:

-Svetskunskaper inom, TIG, MIG, MAG och MMA.
-Erfarenhet från annan plåtbearbetning såsom styrda maskiner inom t.ex. kantpressning.
-Erfarenhet från kvalificerat svetstekniskt arbete, d.v.s. produktion/konstruktion i vanligen förekommande svets/löd- och skär-metoder är meriterande.
-Erfarenhet av arbetsledning och/eller instruktörsuppdrag.
-EWS/IWS-utbildning samt svetsarprövning enligt SS-EN ISO 9606-1 alt. SS-EN 287-1 är meriterande.
-Pedagogisk utbildning/erfarenhet. Lärarbehörighet är starkt meriterande.
-En förövrigt bred industriteknisk erfarenhet och kunskap t.ex. god förmåga att läsa ritningar, god förståelse av arbetsmiljöfrågor etc.
-God datorvana är ett krav.

Arbetet kräver att du är drivande och deltar i utvecklingen av våra utbildningar. Du bör ha ett bra kontaktnät inom branschen och ser det som en positiv utmaning att matcha en individs utbildningsbehov och målsättning mot de formella kraven och arbetsmarknadens behov.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Personliga egenskaper:
Du kommunicerar rakt och tydligt och har förmågan att entusiasmera dem du pratar med. Du är metodisk och stresstålig och behåller lugnet när det är mycket omkring dig. Konflikter hanterar du sakligt och balanserat. Du behöver ha ett stort intresse för människor och deras utveckling och vara bra på att hantera olika typer av personligheter.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning: Heltid. 100 %
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. Dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma. Tjänsten är en semestertjänst.
Tillträde: 2017-10-01. eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-16
Referensnummer: A697357

Andra uppgifter:

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Alingsås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

André Essebro
Tf rektor Campus Alingsås
Telefon: 0322-616665
E-post: andre.essebro@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-616000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster