Socialsekreterare Barn och unga

Sektorn Trygghet och Stöd är indelad i tre verksamheter varav en av verksamheterna är en samlad Myndighetsverksamhet. Där ingår bl a Barn- och ungdomsenheten 0-17 år. En viktig byggsten i ett förändrat arbetssätt är kommunens nya Stadshus som har en kontorslösning som bygger på ett aktivitetsbaserat arbetssätt för att stärka effektiviteten och stödja kommunikation och samarbete. I det ingår också IT-lösningar som främjar ett papperslöst arbetssätt.

Är du redo för ett spännande och utvecklande arbete i en trevlig arbetsgrupp? Då skall du söka jobb hos oss på Barn och ungdomsenheten i Kungälv.

Barn- och ungdomsenheten består av tio socialsekreterare som arbetar med åldersgruppen 0-17 år. Som socialsekreterare hos oss kommer du arbeta med att stödja barn, ungdomar och föräldrar att klara ett självständigt liv och att ge barn och ungdomar som far illa eller riskerar att fara illa nödvändigt stöd och skydd. Ditt primära uppdrag blir att arbeta som socialsekreterare med utredning, planering och uppföljning av insatser utifrån lagstiftning enligt SoL och LVU.

Du kommer ingå i en arbetsgrupp som totalt är 10 handläggare som under hösten kommer delas in i två mindre arbetsgrupper då vi startar upp ett nytt arbetssätt inom enheten. Du kommer att ingå i en enhet med ansvarstagande kollegor som är motiverade till att skapa en enhet som präglas av trivsel, öppenhet och ett positivt klimat. Vi ser ett ständigt lärande och utvecklande i vår yrkesutövning som viktigt och utmanande. En av våra duktiga socialsekreterare på enheten ska börja studera, så därför behöver vi anställa en ny handläggare på den tjänsten!

Enheten leds av enhetschef och 1:e socialsekreterare för enhetens tio socialsekreterare. Dessutom har vi erfarna socialsekreterare inom gruppen med ett utökat uppdrag som seniorhandläggare som fungerar som ett extra stöd i arbetet både utifrån ett utökat mentorskap vid introduktion men även i det löpande dagliga arbetet. Vi har kontinuerlig metod och metodutveckling i grupp samt extern processinriktad handledning.

Vi erbjuder en modern och trivsam arbetsplats mitt i centrala Kungälv. Mycket enkla och täta kommunikationer till och från Göteborg samt kranskommunerna. Du erbjuds att ingå i en arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat, hög ambitionsnivå och stort engagemang. Vi ser fram emot att få del av just ditt engagemang till arbetet!

Arbetsuppgifter:

Du ska arbeta som socialsekreterare i Barn och Ungdomsenheten med barn, ungdomar 0-17 år och deras familjer. Det innebär att du enligt gällande lagstiftning ska utreda och bedöma individuella behov samt följa upp de beviljade insatserna för de unga.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom och helst har erfarenhet från myndighetsutövning inom området barn-och unga. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du tycker det är viktigt med ett nära samarbete med barnet och dess familj. Vi söker dig som är trygg i dig själv och din arbetsroll, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om både att samverka och att vid behov jobba självständigt. Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning och BBiC. Som person är du positiv, engagerad, strukturerad, och handlingskraftig. Du behöver tycka att det känns roligt och utmanande att vara med i det utvecklingsarbete som pågår på enheten och du behöver vilja bidra i detta med ett engagemang, tålamod och en positiv inställning. Du har körkort. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-19
Referensnummer: A708013

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Eva Påhlman
Enhetschef Barn och unga
Telefon: 0303-239042, 0702-398114

Liselotte Carlsson
1:e socialsekreterare
Telefon: 0303-239168

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster