Kommunikationsavdelningen söker studentmedarbetare

Publiceringsdatum: 2017-09-01

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Kommunikationsavdelningen arbetar i ett team om sju kommunikatörer och en grafisk formgivare samt en kommunikationschef. Avdelningen ingår i staben tillsammans med HR, ekonomi och strategiska avdelningen. Nu söker vi en studentmedarbetare till vårt kreativa gäng!

Arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kommer att motsvara omkring 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö högskola eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 högskolepoäng och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.
Vi söker en studentmedarbetare som ska se över strukturen och innehållet på de sidor på malmo.se (Malmö stads externa webb) som rör arbetsmarknads- och socialförvaltningens verksamheter. Det innebär en grundlig kartläggning av vilka sidorna är, men också en genomgång av texten på sidorna, länkar och så vidare. Efter genomgången ska det vara enklare för Malmöbor i behov av stöd och hjälp från oss att hitta information, att förstå det som skrivs och att hitta kontakter för vidare information.

Kvalifikationer

Du studerar medie- och kommunikationsvetenskap på Lunds universitet eller Malmö högskola. Det är meriterande om du har kunskap om Sitevision och Wordpress eller liknande program. Du är också en driven skribent som kan förvandla byråkratiskt språk till lättbegriplig svenska.

Som person är du nyfiken, inlyssnande och noggrann. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har god förmåga att planera, organisera och följa upp ditt arbete. Du är självgående och van att ta egna initiativ. För att trivas i rollen som studentmedarbetare måste du ha lätt för att samarbeta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad. 120 timmar fördelat på 10-12 veckor, ca 10-15 timmar i veckan

Tillträde: Vecka 39 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: 103/17-176

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Patrik Nilsson
  • DIK
  • 040-345115
  • Thomas Persson
  • DIK
  • 0708-275479

Övrigt

Vi kommer att arbeta med ett löpande urval där vi kontinuerligt sammanställer de sökandes meriter, och kallar sökande till intervju efterhand.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.