Miljöinformatör, deltidSöker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Tekniska förvaltningens avdelning återvinning och avfall svarar för återvinning och avfall i Mölndals stad. Mölndal är i en aktiv fas med att utveckla och öka källsorteringen för våra invånare. Våra mål är god service, hållbar avfallshantering samt god säkerhet och arbetsmiljö. Vi hämtar hushållsavfall och slam hos våra abonnenter samt återvinningsmaterial i miljöhus och återvinningsstationer. Mölndal har två återvinnings-centraler, en i Lindome och en i Kikås samt Kikås avfallsanläggning. Återvinning och avfall har cirka 50 anställda.

Mer information finner du på vår webbplats www.molndal.se


Arbetsuppgifter:

Tekniska förvaltningen, återvinning och avfall uppmanar invånarna i Mölndals stad att minimera avfallet, återanvända och återvinna mera. Vi ser därför ett ökat behov av informationsinsatser om att sortera och minimiera avfall.

Du kommer tillsammans med ytterligare miljöinformatörer att besöka hushåll i framförallt flerbostadshus, men även villahushåll för att informera om mervärdet i att minska sitt avfall och fördelarna med att källsortera det avfall som uppstår.
Tekniska förvaltningen arbetar även med en del olika evenemang där du har en viktig roll i förmedlandet av information.
Informationsinsatserna mot hushållen utgör större delen av arbetstiden och genomförs kvällstid, normalt ca 16.00‐20.00. Även helgarbete förekommer t.ex. i samband med evenemang inom staden och/eller förvaltningen. Övrigt arbete kan utföras när det passar er.

Arbetet innefattar bland annat att:
‐ Planera kommunikationsinsatser, kontakta fastighetsägare samt bistå vid utformning av informationsmaterial
‐ Knacka dörr och berätta om källsortering och svara på boendes frågor om källsortering och avfallshantering
‐ Hålla i informationsträffar om t.ex. källsortering i miljöhus
‐ Planera och delta i evenemang
‐ Administrativa uppgifter, t.ex. att sammanställa utfall av kommunikationsinsatser och enkätundersökningar.

Anställningskontrakten löper årsvis, och vi ser helst att du kan jobba mellan 10‐20 timmar i månaden över hela året. Ibland kan det bli mer, ibland lite mindre, det beror på hur många uppdrag vi får in. Timlön och tillägg vid obekväm arbetstid efter kl. 19.00.

Kvalifikationer:

Du som söker har ett gediget intresse för miljöarbete inom framförallt avfalls- och vattenfrågor. Du är social och kommunikativ och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Du är ansvarstagande och vill åstadkomma resultat. Vi tror att du studerar kommunikation och beteendevetenskap eller miljövetenskap. Du är flexibel avseende arbetstider och vi tror därför att tjänsten passar studenter. Du talar svenska och engelska samt gärna andra språk. Din servicekänsla gör att du bidrar till att uppfylla våra kunders förväntan på god service och gott bemötande samt att du har ett stort miljöintresse som genomsyrar din kommunikation.

B-körkort är ett krav.

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A635421

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Conny Loftander
Kundsamordnare
Telefon: 031-315 14 72

Andreas Svendsen
Miljöstrateg
Telefon: 031-315 15 87

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster