Ungdomsarbetare till Ekdalaskolan åk 6-9 och Välkomsten i Mölnlycke

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Oj, vår skola växer och vi söker medarbetare som vill växa med oss. Är du en person som är engagerad och nyfiken? Vi söker dig som tror på kraften i goda relationer och lagarbetets styrka. Vi vill att du uppskattar samarbete och vågar att utmana dig själv. Då vi är en liten skola kan vi bygga trygga sammanhang och VI-känsla. Ekdalaskolan är en 6-9-skola med ca 300 elever som ligger centralt i Mölnlycke. Välkomsten är kommunens förberedelseklass som finns skolans lokaler. Kommunikationerna till vår skola är goda och det tar ca 15 minuter med buss från Korsvägen.

Ungdomsarbetaruppdraget tar sin utgångspunkt i samverkan mellan skola, fritid och socialtjänst med dess olika perspektiv. Du skall möta och fånga upp ungdomar i riskzonen 10-17 år (huvudfokus är 12-17 år) med ett främjande och åtgärdande arbete såväl i grupp som individuellt, kunna ge dessa ungdomar struktur och individuellt stöd och dina insatser skall vara flexibla inom området skola och fritid.

Arbetsuppgifter:

Du är en flexibel resurs inom skolan och är en del av elevhälsoteamet. Du arbetar nära pedagogerna och samarbetar med vårdnadshavare. I det främjande arbetet leder du bl.a. grupper i livskunskap tillsammans med elevhälsa och pedagoger. Du arbetar tillsammans med fritidsledare i öppen fritidsverksamhet, med ungdomssamordnare och andra aktörer i kommunen. I uppdraget ingår att finnas i miljöer där ungdomar vistas såväl dagtid som kvällstid (i enstaka fall helger). Dessutom förväntas du stödja ungdomars fritidsintressen eller att stimulera till nya aktiviteter. På skolloven kan ungdomsarbetarna medverka i fritidsaktiviteter eller arrangera egna aktiviteter. En del av uppdraget är att arbeta med nyanlända elevers mottagande och bl.a. lotsa dem in i skola och samhälle. Du träffar regelbundet övriga ungdomsarbetare i kommunen i nätverksträffar och samverkar med dem i arbetet utanför skolan.

Arbetstiden sker på såväl dagtid som kvällar (1-2 kvällar/vecka) med flexibilitet utifrån behov. Ungdomsarbetarna arbetar som ett team och kan placeras på annan plats inom kommunen kortare eller längre tid utifrån behov.
Vi eftersträvar mångfald i vår rekrytering av nya medarbetare.

Kvalifikationer:

Du som söker
• har högskoleutbildning som socionom, socialpedagog eller annan relevant utbildning
• har god förmåga att skapa förtroende och goda relationer med ungdomar
• är tydlig, flexibel och har god samarbetsförmåga
• kan arbeta självständigt och tar egna initiativ
• har erfarenhet av enskilt samtalsstöd såväl som att leda gruppsamtal
• har vana av att samarbeta med olika aktörer
• har erfarenhet av att arbeta med nyanlända ungdomar

Körkort krävs.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och dokumenterad erfarenhet av arbete med ungdomar i riskzon.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-06
Referensnummer: A699271

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Sanna Ingelstam-Duregård
Rektor
Telefon: 031-724 61 90
E-post: sanna.ingelstam-duregard@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Sofia Kareliusson
SSR
Mobiltelefon: 0732-576298
Telefon: 031-724 61 89

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster