Förskollärare

Förskollärare till Knappekullaenheten
Från och med 1 januari ingår Torpstugans-, Hallsås- och Höjdens förskolor i knappekullaenheten.

Nu söker vi 3 förskollärare till vår härliga förskoleenhet. Är du en positiv och engagerad förskollärare som vill vara med och skapa möjligheter för barns utveckling och lärande? Då är du välkommen med din ansökan!
Knappekullaenhetens förskolor är belägna i norra Lerum med närhet till naturen. Hos oss arbetar du i team som utgörs av kompetenta förskollärare och barnskötare med stort engagemang. På våra förskolor arbetar vi utifrån ett inkluderande förhållningssätt, där barns inflytande och delaktighet är centralt. Detta år har vi bland annat samverkat med forskaren Gunilla Dahlberg kring pedagogisk dokumentation, ett arbete som kommer att fortsätta. I barngrupperna har målområdena varierat mellan bland annat tillit till egen förmåga, vatten som fenomen, språkutveckling med bildanalys, värdegrund och empatisk förmåga. Som utvecklingsredskap använder vi aktionsforskning för att systematiskt se och skapa möjligheter för barns lärande. En av våra förskolor har en utomhusprofil där huvuddelen av verksamheten pågår utomhus. Det sker mycket spännande och utvecklande saker på våra förskolor!

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder:
• God arbetsmiljö i form av kompetenta kollegor med stor erfarenhet och brinnande intresse för barn och verksamhet.
• Närhet till skog och mark såväl som till Lerum centrum.
• Kontinuerlig kompetensutveckling
• Aktionsforskning
• Stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten.
• God tillgång till IKT-verktyg i det pedagogiska arbetet.
• Pedagogiska måltider.
• Närhet till Göteborg, endast 15 minuter med pendeltåg.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet med barnen enligt läroplan för förskolan. Du har god kunskap om aktuella styrdokument och din egen utveckling som pedagog sätter tydliga spår i barnens lärande och utveckling. Du ska ha ett professionellt förhållningssätt till ditt arbete, du är nyfiken, lyssnande, flexibel och kreativ. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga gentemot barn, vårdnadshavare och medarbetare.

Kvalifikationer:

Förskollärarexamen är ett krav.
Med början januari 2017 eller enligt överenskommelse.

För Lärarförbundet
Dagmar Gildebrand tel: 0302 -521057

Antal tjänster: 3. Tre stycken förskollärar tjänster

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-02

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-22
Referensnummer: A729256

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Sarah Reynolds
Förskolechef
Telefon: 0302-521560
E-post: sara.reynolds@lerum.se

Åsa herrström
Förskolechef
Telefon: 0302-524920
E-post: asa.herrstrom@ almencare.se

Fackliga företrädare:

Dagmar Gildebrand
Lärarförbundet
E-post: dagmar.gildebrand@ lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster