Förskollärare till enhet Kärralund

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt.

Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Slogan på förskoleenheten: Trygg, rolig och lärorik!

Vi söker två behöriga/legitimerade förskollärare till förskoleområde Kärralund. Förskolorna har båda en stabil personalgrupp och är belägna i ett lugnt område nära skogen. Enheten hade en personalomsättning på 0 % år 2016 och medarbetarna har en låg sjukfrånvaro. De förskolor som ingår i området är förskolan på Skillnadsgatan 36, den nybyggda förskolan på Skillnadsgatan 41 och förskolan på Kärralundsgatan 19.

Vi söker nu en förskollärare med placering på Kärralundsgatan 19, avdelning Fjärilen samt en förskollärare till placering på Skillnadsgatan 36, avdelning Pärlan. Fjärilen är till för de äldre barnen medan Pärlan är till för de yngre barnen. Placering kan ändras utifrån behov i verksamheten.

På Kärralundsgatan 19 har vi social och emotionell kompetens som pedagogisk profil och på Skillnadsgatan 36 har vi kamratskap som pedagogisk profil. Vi delar stolt med oss att våra förskolor har fått höga värden i den brukarenkät som tidigare genomförts. Vi har genomfört omfattande satsningar på pedagogiska miljöer och på fysisk arbetsmiljö vilket resulterade i en bättre lärandemiljö för barnen och en roligare arbetsplats för oss.

Vi arbetar utefter nya läroplanen Lpfö98 (rev 2010) och vi har organiserade lärledarträffar för att utveckla förståelse för mål och arbetsformer i förskolan. Vi arbetar med lokal pedagogisk planering och systematiskt kvalitetsarbete och det är bra om du har erfarenhet av detta. Vår prioritering är dock inte dokumentation utan att vara närvarande med barnen.

Vi har en tydlig organisation för att underlätta och stödja ditt dagliga arbete och förskolechef bejakar ditt pedagogiska frirum.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig/legitimerad förskollärare och är intresserad av att utveckla förskolans pedagogik. Du ser möjligheter istället för hinder och är lyhörd gentemot barn, föräldrar såväl som dina kollegor. Det är även viktigt att du är intresserad av att samarbeta för en hög måluppfyllelse.

Ditt arbete genomsyras av ansvartagande och engagemang och du är en förebild för barnen. Vi ser gärna att du har ett reflekterande förhållningssätt och ett genomtänkt syfte i de aktiviteter ni skapar. Du kan samverka med olika aktörer både inåt och utåt och är ansvarsfull med våra gemensamma resurser. I rollen som förskollärare hos oss ska du tillsammans med kollegor arbeta för att skapa nyfikna och trygga barn. Du är medveten om vad ditt uppdrag innebär och fokuserar på pedagogiken och dem vi är till för.

Det är meriterande om du har genus- och HBTQ-kompetens samt arbetslivserfarenhet.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: 428/17

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Enligt skollagen krävs legitimation efter 2013-12-01 för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Johan Forsstrand
Förskolechef
Mobiltelefon: 0722-43 44 56

Fackliga företrädare:

Anna-Mia Nilsson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 09

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster