Herrljunga kommun

Semestervikarie - BoendestödjareHerrljunga kommun har cirka 9 350 invånare och kommunen ligger centralt i Västra Götaland. Här är möjligheterna till pendling mycket goda, till exempel till orter som Borås, Lidköping, Skövde, Alingsås och Göteborg. Med tåg tar det 50 minuter till Göteborg och två och en halv timma till Stockholm. Till Landvetter tar det en timma med bil.

Kommunen har ambitionen att växa. Nya spännande bostadsområden är under utveckling och kommunens gymnasieskola Kunskapskällan har fått mycket fina resultat i SKL:s Öppna jämförelser. Näringslivet domineras traditionellt av tillverkningsindustrin. På Svenskt Näringslivs ranking, som ger en bild av företagsklimatet i Sveriges samtliga kommuner, placerade sig Herrljunga 2015 på 37:e plats. Vår vision är att vara en kommun som präglas av en tydlig och välkomnande Vi-känsla och en kommun där det är gott att leva.

En röd tråd är engagemanget och handlingskraften som också finns i det aktiva föreningslivet. Detta tillsammans med den intressanta natur- och kulturbygd som Herrljunga är, gör att vi hyser en stark framtidstro. Med ledning av vår vision och utvecklingsplan "Växtkraft 10 000" ska vi nå vårt övergripande mål, att bli 10 000 invånare år 2020.

Herrljunga kommun och Vårgårda kommun bedriver gemensamt utvecklingsarbete avseende funktionerna ekonomi, personal, IT och Växel/Telefoni. Samarbetet förväntas att utvecklas till fler ansvarsområden.

Arbetsuppgifter

Boendestöd är ett stöd främst avsett till personer med psykisk ohälsa, kognitiva svårigheter och/eller missbruk.

Boendestödsinsatser är insatser som utifrån beslut formas för varje enskild invid och syftar till att den enskilde ska bli så självständig som möjligt. Det innebär att du som boendestödjare motiverar den enskilde till att utföra lättare vardagssysslor som att sköta sitt hem, matinköp och att komma ut i samhällslivet som några exempel. Du utformar stödet tillsammans med den enskilde utifrån genomförandeplanen och ni utgår oftast från den enskildes hem.

Du ingår i en arbetsgrupp där ni tillsammans planerar de olika insatserna för dagen.

Kvalifikationer

Du behöver vara flexibel, ha ett öga för att organisera, planera & prioritera de olika arbetsuppgifterna samt att ha en god förståelse för andra människors behov. En viss dokumentation ingår i arbetet.

Körkort är inte ett krav, men meriterande.

Det är önskvärt om du kan arbeta minst fyra veckor under perioden vecka 26-33.
Vi ser positivt på om du kan gå in som timvikarie innan du påbörjar ditt semestervikariat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Rekrytering sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig! För att få arbeta inom socialförvaltningen måste du visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.
Omfattning: Timavlönad. Varierande
Tillträde: Tillträdesdatum för sommarvikariatet är i slutet av Juni 2017. Vid behov och önskemål finns det möjlighet till eventuellt timvikariat under våren.
Antal platser: 5

Upplysningar

Jennie Turunen
Verksamhetschef Socialt stöd
0513-17187

Bemanningen på socialförvaltningen
0513-172 80
bemanningsenheten@admin.herrljunga.se

Fackliga representanter:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
0513-17000

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: A641444 (2)
Sista ansökningsdatum: 2017-03-12


Sök jobbet här

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Herrljunga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Herrljunga kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.