Förskollärare, Förskoleområde 2 i Bohus, Ale kommun

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Förskoleområde 2 består av två förskolor. Bohus och Byvägens förskolor som ligger nära centrum i Bohus. Pendlingen är enkel med bland annat direkttåg från både Trollhättan och Göteborg.

Förskolorna och avdelningarna samarbetar kontinuerligt med praktiska frågor och har pedagogiska diskussioner tillsammans.
Ale kommuns vision är att det ska vara "Lätt att leva".
På Bohus förskola vill vi att det ska vara
"Lätt att lära genom lek".

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ansvara för planering, genomförande, reflektion, pedagogisk dokumentation, utvärdering och analys av arbetet kring barns utveckling och lärande. Du kommer att vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö för förskolans barn och dig själv i samverkan med dina kollegor och förskolechef. Vi vill att du bygger förtroendefulla relationer till barn och vårdnadshavare, samt att du har god samarbetsförmåga, initiativförmåga, är kreativ och flexibel. Du är intresserad av att reflektera tillsammans med barn och kollegor. Du vill att barn ska få experimentera, leka och utforska i en tillåtande miljö där de får möjligheter att vara individer med olika behov och kompetenser. Eftersom vi använder oss av diverse IT-hjälpmedel, bland annat lärplattor och Unikum, som en del av vår pedagogiska dokumentation ska du vara intresserad av IKT i vardagen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, som är nyfiken och vill vara med och utveckla vår verksamhet utifrån våra styrdokument, uppdraget i Ale kommun och sträva efter att nå uppsatta mål.

Vi vill att du:
- har lätt för att samarbeta och ser det som en styrka att vara ett arbetslag där man lyfter fram varandras kompetenser,
- är nyfiken och finner det utvecklande att arbeta tillsammans med människor,
- är en medforskande pedagog i barnens vardag,
- är intresserad av ditt eget lärande och fortsatta utveckling i yrkesrollen,
- vill arbeta med barns lärandemiljöer både inom- och utomhus,
- är intresserad och har god kompetens av IKT som ett verktyg för lärande.

Ett vänligt, varmt, respektfullt förhållningssätt präglar din dialog med barn, föräldrar och andra vuxna. Är du en självständig, positiv och lösningsfokuserad person har du rätt inställning för uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt relevant utbildning.

Gärna erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilda förutsättningar.

Trygga och nyfikna barn som tar sig an livet med lust och energi, det är målet för alla oss som jobbar inom förskolan i Ale kommun. Vi behöver dig som delar vår syn på det kompetenta barnet och dess lärande. Alla barn har olika förutsättningar och arbetslagen jobbar så att förskolan möter barnens behov.

I våra förskolor är du medforskare - du är med och upptäcker världen i stort och smått tillsammans med barnen.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2018-03-01. Du kommer att arbeta på någon av våra förskolor i Bohus och bli anställd i Ale kommun. Intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-31
Referensnummer: A745525

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Kristina Sandnil
Förskolechef
Telefon: 0303-33 01 64

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster