Bygglovhandläggare

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Samhällsbyggnadskontoret söker nu en bygglovhandläggare till bygglovavdelningen. Avdelningen består av en bygglovchef, en stadsarkitekt, fyra bygglovhandläggare och tre inspektörer. Vi har ett nära samarbete med de administratörer som arbetar mot bygglov.

Arbetsuppgifter:

Du kommer handlägga bygglov, anmälningsärenden, förhandsbesked och strandskyddsdispenser samt utöva tillsyn enligt plan- och bygglagen. En viktig och rolig del i arbetet är att ge råd och information till medborgare och byggföretag. Du fattar självständiga beslut i enlighet med gällande delegationsordning och förbereder ärenden inför beslut i Samhällsbyggnadsnämnden. Vi värdesätter att du är intresserad av att samarbeta med dina kollegor samt av att ge en god medborgarservice.
Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv, dina kollegor och mot sökande och medborgare. Vi vill att du aktivt bidrar till ett positivt arbetsklimat och till förvaltningens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har utbildning som arkitekt eller byggnadsingenjör, gärna med påbyggnadsutbildning som bygglovhandläggare.
Vi ser gärna att du har kunskaper i plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen och Boverkets byggregler.
För att lyckas i din roll som bygglovhandläggare behöver du trivas både med att arbeta självständigt och i grupp. Du arbetar målinriktat och är service- och utvecklingsorienterad. Du bör ha en god förmåga att strukturera ditt arbete, ha lätt för att uttrycka dig på svenska både muntligt och skriftligt och är en god pedagog. Ett analytiskt tänkande och en god beslutsförmåga är andra viktiga egenskaper i rollen som handläggare. Du har ett genuint intresse för att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du behöver också ha körkort.
Är du intresserad? Då ska du söka så snart som möjligt då rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden och urval och tillsättning kan ske innan ansökningstiden gått ut.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-05
Referensnummer: A720816

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Samuelsson
Plan och Bygglovchef
Telefon: 0322-61 63 12
E-post: ulrika.samuelsson@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0322- 61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster