Expertsamordnare

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Mycket är på gång inom samhällsbyggnadssektorn då Lerums kommun är i ett expansivt skede.
Inom verksamhetsområde samhällsplanering jobbar vi med kommunens framtid när det gäller byggande av samhällsstruktur. Under hösten 2017 förstärker vi och organiserar om verksamhetsområdet i syfte att få en nystart för att möta de utmaningar som ligger framför oss.

Var med oss på vår resa – vi utlovar både utmaningar, en flexibel arbetsplats och fantastiska kollegor.

Tjänsten kommer att vara placerad på enheten för geodata och strategisk planering. På enheten arbetar kommunens GIS-kompetens, strategiska planerare och flera av sektorns stödfunktioner, för närvarande 11 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Du kommer ha en nyckelroll i alla delar av samhällsbyggnadsprocessen.

Du kommer att upprätthålla en konsultorganisation med hjälp av kommunens ramavtal. Du hjälper hela verksamheten att avropa tjänster och följa upp under projektens gång. I tjänsten ingår att hålla sig ajour med utvecklingen och komma med förslag på förbättringar av sektor samhällsbyggnads arbetsprocesser.

Bland arbetsuppgifterna:

• Samordna avrop på ramavtal inom expertområden där vi inte har behov/möjlighet att ha en heltidsresurs.
• Följa upp och administrera inhyrda resurser.
• Ge stöd och råd till verksamheten vid beställningar av expertkompetens.
• Samordna kommunens klimatanpassningsarbete.
• Samordna Säveå-översikten som är en plan för hur Säveån ska fortsätta vara en lunga.
• Projektleda och samordna projekt som spänner över olika delar av verksamheten

Idag har vi resurskonsulter inne på områdena:
• Geoteknik
• Naturvård
• Buller
• Bredbandssamordning

På sikt kan det bli behov av följande kompetenser:
• Limnologi
• Brand & säkerhet
• MKB

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning och är van att leda flera projekt simultant.
Meriterande är att du har erfarenhet av att arbeta med Lagen om Offentlig upphandling (LOU) på beställar- eller utförarsidan. Du bör också ha kunskaper om förhandling och avtalsrätt. Vi tror att du har erfarenhet från samhällsbyggnadsprocessen och att arbeta i en politisk styrd organisation.


Rollen innebär att du har många olika kontaktytor inom och utom kommunen vilket ställer krav på dig att du är en kommunikativ, ödmjuk och relationsbyggande person som är duktig på att bygga långsiktiga relationer.

Som person är du prestigelös, ordningssam och noggrann, har en känsla för god service och en positiv inställning. Du gillar att hjälpa till och finner tillfredsställelse i att lösa problem. Du är en lagspelare och har möjligheten att se lösningar.

Du kanske har expertkompetens inom något relevant yrkesområde, vill bredda dig och göra skillnad inom samhällsbyggnad.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-01
Referensnummer: A692446

Andra uppgifter:

Inom kommunens verksamheter arbetar drygt 2 800 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 40 000 invånare.

Kommunens medarbetare erbjuds förmåner så som friskvård, personalstöd, semesterväxling och för denna befattning tillämpas årsarbetstid, vilket ger goda möjligheter att kombinera arbete och fritid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Ulf Lindblad
Enhetschef
Mobiltelefon: 0736883363
Telefon: 0302-52 14 37
E-post: ulf.lindblad@lerum.se

Fackliga företrädare:

Rebecca Greek
Trafikingenjör
Telefon: 0302-52 14 95
E-post: rebecca.greek@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster