Drifttekniker – bra på att hitta lösningar som sparar vår energi

Lokalförvaltningen är en av Göteborgs Stads fastighetsorganisationer och en av Sveriges största offentliga fastighetsförvaltare med lokalytor på över två miljoner kvadratmeter och fem miljoner kvadrat markytor. Vår vision är att vara en ledande byggherre och fastighetsförvaltare med göteborgarnas bästa för ögonen. Att vistas i en miljö där man mår bra är en självklar rätt vare sig man är två, trettio eller nittio år - våra 400 medarbetare bygger och förvaltar miljöer att utvecklas, trivas och åldras i. Vårt uppdrag är att bygga, anpassa och förvalta bland annat skolor, förskolor, äldreboenden och boenden med särskild service. Arbetet sker i nära samarbete med våra kunder.
Besök gärna www.goteborg.se/lokalforvaltningen

Arbetsuppgifter:

Har du erfarenhet av teknisk fastighetsdrift och brinner för att effektivisera byggnaders energianvändning, dess miljöpåverkan och kostnader?

Vi söker två drifttekniker med inriktning driftoptimering till vår serviceavdelning, varav en tillsvidareanställning och ett vikariat om 8 månader.

Vi på lokalförvaltningen jobbar alltid med göteborgarnas bästa för ögonen. Vi ser till att våra skolor, förskolor, äldreboenden och andra fastigheter som vi tar hand om fungerar för dem vi är till för: göteborgarna. Vi gör vårt yttersta för att de ska ha lokaler och boenden där de kan träffas, arbeta, lära sig, utvecklas och ha det riktigt bra. Vi finns för dem, varje dag. Vi uppskattar och värnar lika mycket om våra medarbetare. Det är väldigt viktigt att du får rätt förutsättningar att utföra ditt jobb. Självklart ska det alltid finnas en sund balans mellan ditt jobb och ditt privatliv.

I rollen som drifttekniker kommer du att utföra driftoptimeringar på förvaltningens fastigheters värme-, ventilations- och styrsystem. En viktig del kommer att vara arbetet med att ta fram förslag och utföra energieffektiviseringsåtgärder. Du blir en viktig resurs i förvaltningens och områdets arbete med att uppnå våra energimål.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på område driftteknik där 45 tekniker och ingenjörer arbetar med driften av fastigheterna. Uppdraget för område driftteknik är i huvudsak att arbeta med värme, ventilation och styr och regler övervakning i fastigheterna.

Det är självklart att de som vi jobbar för ska kunna bedriva sin verksamhet med en bra innemiljö och att vi samtidigt bidrar till en hållbar miljö. Det arbetar vi med varje dag. Vi letar hela tiden efter mer effektiva och hållbara lösningar som sparar energi och förbättrar innemiljön i våra lokaler.

Vi är ett härligt gäng med stort engagemang som jobbar tillsammans för att lösa våra uppdrag. Du kommer att träffa många människor under arbetsdagarna. Det är just dessa möten som vi tror att du uppskattar. Du blir en viktig del i gruppen. Vi uppmuntrar kreativa tankar som kan bidra till långsiktiga och hållbara lösningar, vi vill ju att fastigheterna ska vara så energieffektiva som möjligt och stå kvar i många år.

Självklart har du ett genuint intresse för teknik, tar ett stort ansvar för ditt arbete och drar dig inte för att ta egna initiativ. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket, där ingen dag är den andra lik.

Kvalifikationer:

Det här är ett spännande och utvecklande jobb för dig som har eftergymnasial utbildning med driftteknisk inriktning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med energirelaterade driftsfrågor. Du skall även kunna visa på exempel från nuvarande arbete där du på egen hand uppnått goda resultat i att nå minskad energianvändning via arbete med värme-, ventilations- och styrsystem. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av injustering värme och/eller ventilationssystem. B-körkort krävs för jobbet.

En dag på jobbet består av att självständigt och med stor frihet själv ta fram tekniska lösningar på energieffektiviseringar samtidigt som du ställer upp då teamet behöver hjälp med händelsebaserade uppdrag.

De viktigaste egenskaperna är ett stort intresse för teknik och människor, en vilja att arbeta tillsammans med andra och visa omtanke om dem och de du arbetar för. Du tycker om att arbeta med energifrågor, gillar utveckling och är nytänkande.

Som medarbetare arbetar du för organisationens och Göteborgarens bästa ur ett helhetsperspektiv. Du arbetar utifrån ett lösningsorienterat förhållningssätt, är strukturerad, analytisk och lyhörd samt tydlig i kommunikationen med andra.

Känner du igen dig i denna beskrivning så är du varmt välkommen att söka dig till ett härligt gäng av erfarna och professionella medarbetare som arbetar tillsammans, med omtanke och alltid ser till helheten, vilket gör oss till en ledande fastighetsförvaltare.

Välkommen till oss. Välkommen till alla göteborgare, livet, framtiden och vår stad.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-03
Referensnummer: A701622

Andra uppgifter:

Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Om du anställs får du lämna ett utdrag ur belastningsregistret.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt med bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Aleksandra Stojcevska
Områdeschef driftteknik
Telefon: 031-365 02 52

Per Nilsson
Drifttekniker driftoptimering
Telefon: 031-365 02 54

Fackliga företrädare:

Svante Gustafsson
Vision
Telefon: 031-365 07 11

Christer Andreasson
Kommunal
Telefon: 031-365 04 28

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster