Socialsekreterare till Gemensam mottagning

Gemensam mottagning är en del av mottagningsenheten och är organiserad i den samlade Myndighetsverksamheten inom sektor Trygghet och Stöd.
Sedan den 1 mars i år består sektorn av Individ och Familjeomsorg, Funktionshinder och Äldreomsorg under ledning av en gemensam sektorchef. I Myndighetsverksamheten ingår enheterna; Mottagning, Barn och Ungdom, Familjehem och Familjerätt, Vuxen, Funktionshinder, Stöd och Försörjning, Äldre/under 65 år och Administration.

En viktig målsättning med vår nya organisation är att stödja samordning av våra processer och arbetssätt över sektors-, verksamhets- och enhetsgränser. Ett centralt mål är att våra brukare skall kunna erbjudas tydlighet, samordning och en effektiv process i kontakten med oss.

En annan viktig byggsten i ett förändrat arbetssätt är kommunens nya Stadshus som har en kontorslösning som bygger på ett aktivitetsbaserat arbetssätt för att stödja kommunikation och samarbete. I det ingår också IT-lösningar som främjar ett papperslöst arbetssätt.

Gemensam mottagning är kommunens ”en väg in” i frågor som rör socialtjänst och är navet i Myndighetsverksamheten. På Gemensam mottagning arbetar 6 socialsekreterare och en 1:e socialsekreterare under ledning av en enhetschef. Inom enheten finns även kollegor med andra uppdrag som t ex skuld- och budgetrådgivning, koordinator för samordning mellan myndighet och utförarverksamheterna. Totalt 10 personer.

Vi söker just nu nya kollegor som vill vara med och utveckla våra mottagningsenhet så att vi på bästa sätt kan uppnå det mål som beskrivs ovan – ett effektivt samarbete med brukaren i fokus! Vill du bli en av oss och arbeta med något av det viktigaste och roligaste som finns i en framåtblickande kommun som drar nytta av närheten till storstaden och den mindre kommunens möjligheter? Skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter:

Beskrivning av tjänsten/arbetsuppgifterna: Som socialsekreterare i Gemensam mottagning möter du många människor i olika faser i livet, som av någon anledning behöver vår hjälp. Detta ställer krav på ett respektfullt bemötande och en hög servicenivå samt kompetens för att säkerställa att vårt arbete utförs rättssäkert och med hänsyn till den enskildes integritet och förmågor. Du arbetar med kortare brukarkontakter och har ett ständigt flöde på din tjänst, samt handlägger inkomna anmälningar och ansökningar. Du gör en första bedömning i olika typer av frågor och ärenden som rör individ- och familjeomsorgens olika områden. Ärenden som rör barn- och unga, missbruksvård, bostadsfrågor, ekonomiskt bistånd och våld i nära relationer hanteras på enheten. I uppdraget ingår att ha en rådgivande roll för dem som söker mottagningen i olika frågor som rör vård och omsorgsfrågor.

Du erbjuds ett meningsfullt arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter i en verksamhet som ständigt utvecklas utifrån brukarnas och samhällets krav. Du blir en del av en arbetsgrupp som präglas av ansvarstagande, generositet och höga ambitioner. Alla är en del av den gemensamma arbetsmiljön och har ett ansvar för att skapa trivsel på arbetsplatsen. Vi värderar samarbetsförmåga likväl som förmåga till självständigt arbete och vi bemöter människor på ett respektfullt sätt, ofta i svåra situationer. Du erbjuds introduktion, kompetent metodstöd och regelbunden grupphandledning tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer:

Socionomexamen samt mångårig erfarenhet av socialt arbete och myndighetsutövning.
God kunskap kring lagstiftning enligt SoL, LVU och LVM. En särskild merit är erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och ungdomsvård samt ekonomiskt bistånd.
Ditt arbete präglas av brukarfokus, gott bemötande och omdöme och du har lätt för att fatta beslut.
Du har god administrativ förmåga, är stresstålig och har förmåga att skapa överblick och struktur i ditt arbete, även i akuta situationer.
Du är också kommunikativ och lösningsorienterad i mötet med klienter, du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete.
Du har god samverkans- och samarbetsförmåga och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-06
Referensnummer: A700586

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Kristina Olsson
Enhetschef Mottagningsenheten
Telefon: 0303 - 239077

Therese Sannerland
1:e socialsekreterare/Gemensam mottagning
Telefon: 0303 - 239403

Fackliga företrädare:

Anneli Leander
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0303 - 239104

Ulf Liljeros
Vision
Telefon: 0303 - 239392

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster