Enhetschef till Enheten för ensamkommande barn och unga, Örgryte-Härlanda

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Enheten för ensamkommande barn och unga inom område Individ- och familjeomsorg har idag myndighetsansvar för de ensamkommande barn och unga som fördelats till Örgryte-Härlanda. Under 2017 har förhållandena förändrats för ensamkommande barn och unga utifrån nya regler, vilket även påverkar vår organisation. Vi söker därför en enhetschef som vill vara med och utveckla enheten till en verksamhet med fokus på unga vuxna, med ett utökat uppdrag. Vårt mål är att bli bättre på att möta unga vuxnas behov ur ett helhetsperspektiv, vilket innebär att arbeta utifrån såväl SoL, som LVU och LVM. Arbetet med integration för målgruppen kommer även vara en viktig uppgift för enheten. Arbetsgruppen består idag av sex socialsekreterare samt en 1:e socialsekreterare.

Som enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar och ingår i ledningsgrupp tillsammans med verksamhetens andra enhetschefer. Som stöd i ditt uppdrag har du även tillgång till ekonom, HR-specialist, verksamhetsutvecklare och controller.

Med ett proaktivt, effektivt och kvalitetssäkrat arbetssätt leder du enheten mot verksamhetsmålen, med fokus på dem vi är till för. Genom ett dynamiskt ledarskap uppmuntrar du till samarbete och nytänkande samt skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. I förlängningen leder detta till enhetens utveckling, en god arbetsmiljö och att vi når uppsatta mål och resultat. Tillsammans med dina medarbetare förväntas du leda verksamheten genom den positiv förändring som vi står inför.

Välkommen till en arbetsplats där vi ser nytänkande, mångfald och samverkan som förutsättningar för att lyckas med vårt uppdrag!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis socionom eller liknande. Du har tidigare arbetat som chef med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar, gärna inom verksamhetsområdet eller i en politiskt styrd organisation.

Du har god kunskap om lagstiftning inom verksamhetsområdet och erfarenhet av myndighetsutövning inom socialt arbete. Har du dessutom arbetat med målgruppen ungdomar i socialt utsatta situationer från olika sociokulturella förhållanden är det en merit.

Genom ett tydligt ledarskap motiverar och stöttar du dina medarbetare i att effektivt nå önskade resultat. Du har god förmåga att fatta beslut, ta ansvar och förse din omgivning med de befogenheter som krävs för uppdraget. Stort fokus kommer ligga på att leda utvecklings- och förändringsarbetet inom enheten, därför är det viktigt att du är stabil i ledarrollen och kan hantera en verksamhet i förändring.

Du motiveras av att utveckla verksamheten i syfte att nå uppsatta mål och har förmåga att se processer ur ett helhetsperspektiv där du integrerar olika delar av verksamheten. Vidare har du förmåga att skapa goda relationer till såväl medarbetare och kollegor som externa samarbetspartners, och har även lätt för att kommunicera dina mål och visioner i en konstruktiv dialog. Då rollen kräver ett strukturerat arbetssätt är det viktigt att du upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt, arbetar systematiskt och ser till att arbetet slutförs samt följer upp resultatet.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: 478/17

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Upplysningar lämnas av:

Susanne Grabe
Områdeschef
Telefon: 031- 365 64 42

Fackliga företrädare:

Tuija Vehviläinen
Vision
Telefon: 031-365 61 75

Johanna Morgensterns
Akademikerförbundet SSR / Saco
Telefon: 031-366 65 33

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster