Förskollärare till Pixbo förskola

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Pixbo förskola ligger i ett bostadsområde i Pixbo utefter Mölndalsvägen och gränsar till skog och fina naturområden. Förskolan består av tre hemvister, en yngrebarnsgrupp, en mellanbarnsgrupp och en äldrebarnsgrupp.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla förskolan genom att leda, planera, utvärdera och bedriva en pedagogisk verksamhet. Vi arbetar för att ha ett gott klimat och en god kommunikation, för att få en arbetsplats där alla trivs och känner glädje. Vi vill att varje barn blir bemött utifrån sina egna förutsättningar, behov och intressen och vi lägger stor vikt vid att alla får vara den man är. Vi har en härlig gård, där vi arbetar för en normkreativ verksamhet, där alla barn ska få möjlighet att utvecklas och lära.

Vi använder oss av pedagogisk dokumentation och gemensamma utvecklingsgrupper för att säkerställa utvecklingen i verksamheten, vilket sker med barnens intressen och perspektiv i fokus. Vi har ett väl utvecklat systematiskt arbete, där vi tillsammans analyserar och reflekterar för att vidareutvecklas. Vi arbetar efter skollagen och den reviderade läroplanen för förskolan. I läroplanen beskrivs förskolans värdegrund och uppdrag samt mål och riktlinjer för verksamheten.

I Härryda kommun arbetar vi även utefter en helhetsidé, Rötter och Vingar
https://www.youtube.com/watch?v=h1s22_llEu8

Vi använder oss av Pluttra som pedagogiskt dokumentationsverktyg, där vi samverkar med föräldrar och där vi följer barnet och verksamhetens utveckling. Hemvisterna arbetar med olika fokusområden, vilket de också analyserar och dokumenterar för att fånga och synliggöra alla delar i vår läroplan:

• yngrebarn; social kompetens
• mellanbarn: naturvetenskap och tekning
• äldrebarn matematik och språk

Vi har mycket goda IT-förutsättningar och som medarbetare hos oss ingår en egen lärplatta, arbetskläder samt pedagogiska måltider.

Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen som förskollärare och förkollärarlegitimation.
Du bör vara lösningsinriktad, samt att ha viljan att föra dialog om stort och smått och vara genuint nyfiken både på stora och små människor.

- du är flexibel och kan bidra med ett positivt förhållningssätt, är engagerad och har en god samarbetsförmåga .

- du arbetar medvetet med att skapa goda pedagogiska lärmiljöer.

- du är lyhörd och har förmågan att se och anpassa verksamheten utifrån varje barns individuella behov och förutsättningar, både enskilt och i gruppen.

- du ser vikten av att dokumentera barns lärprocesser, för att sedan kunna analysera och utveckla verksamheten.

- du är intresserad av ett normkreativt arbetssätt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 1 mars 2018 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-12
Referensnummer: A734821

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Christin Thöresson
Förskolechef
Telefon: 031-724 87 45
E-post: christin.thoresson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster