Specialpedagog

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.
I barn- och ungdomsförvaltningen är all elevhälsa samordnat centralt men med lokal placering. Vi arbetar utefter ett systemiskt arbetssätt. Viktiga ledord i det systemiska förhållningssättet är bl.a. styrkebaserat, samskapande nätverk, genuin nyfikenhet samt dialog.

Arbetsuppgifter:

Som specialpedagog kommer Du att ingå i skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolsköterska, psykolog och specialpedagog. Teamets uppdrag är att samverka både inom teamet, med pedagoger samt med andra samhällsaktörer för att öka elevers framgångsfaktorer och för att utveckla elevhälsoarbetet efter bl.a
dokumentet ”Vägledning för elevhälsa".
Dina arbetsuppgifter är bl.a. handledning, pedagogiska kartläggningar, föräldrasamverkan, skapa goda miljöer för lärande, medverka vid upprättande och utvärdering av åtgärdsprogram. Ett nära samarbete med rektor och pedagoger är av stor vikt.

Kvalifikationer:

Vi söker Dig som är utbildad lärare samt är utbildad eller är under utbildning till specialpedagog. Du ska ha erfarenhet av att arbeta inom skolan och vara förtrogen med dess styrdokument. En god förmåga att arbeta med digitala verktyg förutsätts och att Du är analytisk, lyhörd och tydlig samt att Du har en god samarbetsförmåga. Att du har en god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift är också viktigt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-10
Referensnummer: A712158

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Sara Dahlin
Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0706-750838
Telefon: 0322-617066
E-post: sara.dahlin@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Malin Olsson Asp
Specialpedagog
Mobiltelefon: 0734-142266
Telefon: 0734-142266
E-post: malin.olssonasp@ alingsas.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster