Förskollärare/ lärare för undervisning i förskoleklassen och årskurs 1

Tolleredsenheten som består av en förskola och en f-5 skola söker en förskollärare/lärare mot yngre åldrar för undervisning i förskoleklassen och årskurs 1.
Tolleredsenheten ligger i bruksorten Tollered strax öster om Lerum och tillhör skolområde Floda i Lerums kommun. Enheten består av förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola årskurserna 1 till 5. Verksamheter ligger i en grönskande bruksmiljö granne med skog och sjöar. På enheten går totalt ca 160 barn och elever varav ca 95 elever i grundskolan.

Arbetsuppgifter:

Som pedagog på Tolleredsenheten kommer du att arbeta i en kreativ miljö och bidra till att våra elever får en trygg och stimulerande undervisning. Du kommer att ingå i ett arbetslag och arbeta tillsammans med utbildad personal. Du kommer i huvudsak att ansvara för undervisningen i en F-1 klass. Du kommer att arbeta nära de andra pedagogerna som undervisar i klassen. I dina arbetsuppgifter ingår också att planera skolgemensamma aktiviteter till exempel tillsammansdagar och studiebesök. Du kommer också att ha en aktiv roll i att utveckla undervisningen i klassen utifrån enhetens systematiska kvalitetsarbete. I arbetslaget där du ingår kommer du även att arbeta tillsammans med förskollärare, fritidspedagoger och annan personal för att skapa undervisning av hög kvalité. Du kommer att vara med både under skoldagen och på fritidshemmet.

Kvalifikationer:

Vi söker i första hand dig som är utbildad förskollärare eller lärare mot yngre åldrar. Då vi redan har full behörighet på undervisande lärare är din ämneskombination inte avgörande. Du har ett stort engagemang och ett genuint intresse av barns utveckling, lärande och hälsa. Du är strukturerad och har samtidigt en förmåga att entusiasmera och engagera elever. Du är lösningsorienterad och tycker om att samverka med både elever, pedagoger och vårdnadshavare. Du är nyfiken och i ditt arbete utgår du ifrån styrdokument, aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Du har ett holistiskt elevcentrerat synsätt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29
Referensnummer: A720540

Andra uppgifter:

Anställningsform: Vikariat till och med 12 mars 2018, med ev möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid 100% eller enligt önskemål.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Charlotte Limberg
Rektor tillika förskolechef
Telefon: 0302-52 21 20
E-post: charlotte.limberg@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Tomas Eriksson
Lärare (LR)
E-post: tomas.eriksson@lerum.se

Christina Danielsson
Lärare (Lf)
E-post: christina.danielsson@ lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster