Vikariat som Boendesekreterare med myndighetsutövning

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 5000 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 64 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Enheten för vuxna består av sju socialsekreterare riktade mot missbruk och beroende samt en kurator och en psykiatrisjuksköterska som arbetar med rådgivning samt öppenvårdsbehandling på en mottagning för samsjuklighet och två boendesekreterare som utreder ansökningar och har uppföljningsansvar kring boendefrågor. Boendesekreterarna har ett nära samarbete med socialsekreterarna på mottaget på försörjningsstöd och med boendestödjarna på Enheten för boende samt med de delar av förvaltningen där samverkan behövs. Arbetet leds av enhetschef.


Arbetsuppgifter:

Som myndighetsutövande boendesekreterare kommer du att möta en bred målgrupp av personer med olika problematik såsom psykisk ohälsa, missbruks- och beroendeproblematik samt social utsatthet. Du kommer i din yrkesroll både ha en konsulterande/rådgivande funktion samt en utredande och myndighetsutövande roll. Du utreder och fattar beslut om rätten till bistånd till boende, följer upp det beviljade biståndet och omprövar rätten till fortsatt bistånd. Du arbetar aktivt med processer, upprättar handlingsplaner och stöttar individen mot självständighet.

Intern och extern samverkan är en stor del av arbetet. Hit hör t.ex. samverkan med socialsekreterare inom försörjningsstöd och mottagningsenhet, enheten för boende och dess boendesamordnare samt med socialsekreterare som arbetar med våld i nära relationer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom och har tidigare arbetslivserfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänst, gärna från flera biståndsområden. Du bör vara väl förtrogen med boendefrågor inom socialtjänsten samt ha erfarenhet av att arbeta med socialt utsatta personer.

Du är en strukturerad person med vilja och förmåga att självständig organisera ditt arbete men är samtidigt lyhörd och har ett professionellt förhållningssätt med uppdraget samt brukaren i fokus. Eftersom samverkan är en viktig del av rollen vill vi att du har ett helhetsperspektiv och är bra på att bygga nätverk och skapa samt upprätthålla goda relationer med andra samarbetsparter.
Du är van vid att orientera dig i vilka leverantörer som verksamheten har upphandlade avtal med och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

På social- och arbetsmarknadsförvaltningen strävar vi efter att tillvarata varje medarbetares kompetens på ett bra sätt. Förvaltningen är i ett utvecklingsskede och vi ser gärna att du har ett intresse av att vara med och påverka och delta aktivt i detta utvecklingsarbete. Du kommer att ingå i en engagerad och kunnig enhet som har lång erfarenhet av både utredningsarbete och socialt arbete samt med ett nära stöd från enhetschef.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-02
Referensnummer: A744991

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Ling
Enhetschef
Mobiltelefon: 0708-47 36 62
Telefon: 031-315 10 65

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster