Biträdande rektor sökes till Styrsö skolor

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Styrsöskolan och Kalvhagskolan ligger båda på Styrsö i Göteborgs södra skärgård, ca 20 minuters båtfärd från Saltholmen. På Kalvhagskolan går ca 140 elever i förskoleklass till årskurs 5 och på Styrsöskolan går cirka 170 elever i årskurs 6 till 9. Eleverna kommer från hela södra skärgården.

Skolorna ligger idag en dryg kilometer ifrån varandra men snart börjar en nybyggnation invid Styrsöskolan så om drygt två år försvinner Kalvhagskolan och Styrsöskolan blir en F-9-skola. Skolorna ligger placerade i natursköna omgivningar och närheten till skog och hav utnyttjas i undervisningen för att med ett varierat arbetssätt kunna nå fler elever. På skolorna finns erfarna pedagoger och målsättningen är att i en trygg och stimulerande miljö ge alla barn och unga goda kunskaper och färdigheter inför fortsatta studier och vuxenlivet.

Vi söker en biträdande rektor med framtidsfokus som vill vara med och utveckla Kalvhag- och Styrsöskolan tillsammans med rektor, personal och elever. Som biträdande rektor kommer du att vara delaktig i en spännande ombyggnadsfas och arbeta aktivt med vårt gemensamma utvecklingsarbete. Du kommer att ha huvudansvaret för F-5 och fritidshem på Kalvhagskolan med omkring 15 medarbetare och ca 140 elever. Tillsammans med rektor och lärare leder du det pedagogiska arbetet på båda skolorna med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du kommer även att vara drivande i det systematiska kvalitetsarbetet inklusive utvärderingar och uppföljningar tillsammans med rektor. Du ingår också i ledningsgruppen som består av rektor och arbetslagsledare från skolornas olika verksamheter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta i grundskolan. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som biträdande rektor eller har haft ett annat ledaruppdrag inom förskola/skola.

Som person är du prestigelös, lyhörd, flexibel och har ett mod att anta nya utmaningar och ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen. Du är en tydlig pedagogisk ledare med ett stort intresse för skolutveckling och har en helhetssyn på elevers utveckling och lärande. Din goda kommunikativa förmåga gör att du har lätt för att skapa intresse, delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och kolleger. Du behöver vara en god lagspelare och tycka det är roligt att arbeta tillsammans med andra, i ledningsgrupp såväl som i andra konstellationer.

För att klara uppdraget är det viktigt att du har förmåga att planera och organisera ditt arbete och vi ser gärna att du har en hög digital kompetens samt intresse för det administrativa arbete som ingår i uppdraget. Självklart värdesätter du mångfald och ser olikheter som en tillgång i verksamheten. Varmt välkommen till oss!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Nuvarande bitr. rektor går till annat uppdrag 1/10 så vi ser helst att ni går dubbelt ett tag.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A700640

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Med hänvisning till Lag SFS 2010:801 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Christina Ingblad
Rektor Styrsöskolan, Kalvhagskolan
Telefon: 031-366 57 10
E-post: christina.ingblad@ vastra.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Marie Sinding Larsen
Lärarförbundet Skolledare
Telefon: 031-3660441
E-post: marie.sinding-larsen@ afh.goteborg.se

Tomas Johansson
Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 031-3685759

Ronny Everth
Vision
Telefon: 031-3662691

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster