Utredare till Gatuavdelningen

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås växer och många nya invånare söker sig till kommunen. Ett antal stora samhällsbyggnadsprojekt är på gång och parallellt med detta så behöver den befintliga infrastrukturen utvecklas. Nu förstärker Tekniska förvaltningen sin organisation med en utredare som kommer att arbeta med kollektivtrafikfrågor och andra uppdrag inom ramen för gatuavdelningens verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som utredare på gatuavdelningen har du ett särskilt ansvar för kollektivtrafikfrågorna i kommunen. Du kommer att jobba både strategiskt och operativt i dialog med trafikhuvudman, bussbolag, invånare och inom kommunen. Du kommer att ansvara för planering av busshållplatser med bland annat ombyggnationer från tanke till genomförande. Även arbete med kommunala tillköp, kollektivtrafikutredningar, utveckling av linjenät etc ingår i arbetsuppgifterna.

Utöver detta så kommer du att arbeta med olika utredningsuppgifter på gatuavdelningen. Det kan handla om att utföra utredningar på uppdrag av ansvarig nämnd, men också att tillsammans med bland annat trafikingenjörer arbeta med planering av trafikmätningar, linjemålning, parkering, lokala trafikföreskrifter och andra på gatuavdelningen förekommande arbetsuppgifter. I arbetet kommer du också att genomföra upphandlingar och hantering av avtal.

Kvalifikationer:

Du är en driven och kreativ person som inte är rädd för att tänka i nya banor. Du har en analytisk förmåga och ett gott omdöme. Arbetet kräver att du är lyhörd, utåtriktad och flexibel och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har lätt för att bygga relationer såväl internt som externt.

Du har erfarenhet av arbete inom trafik- och samhällsbyggnadsområdet. Erfarenhet av arbete i offentlig sektor är önskvärt. Det är meriterande om du har arbetat med upphandlingar och avtal. Goda IT-kunskaper är ett krav.

Du har relevant högskoleutbildning, exempelvis samhällsvetenskap med trafikinriktning eller motsvarande.

Det vi erbjuder är ett omväxlande arbete där högt tempo och samverkan varvas med koncentrerat eget arbete.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Referensnummer: A741003

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Markus Thunberg
Gatuchef
Telefon: 0322 - 61 62 44

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster