Två erfarna Socialsekreterare till Barn och unga-Utredningsenheten

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Barn och unga-utredningsenheten är en del av den nya processorienterade Barn och familjeavdelningen inom Socialförvaltningen.
Socialförvaltningen har nyligen invigt nya fina lokaler och här har du som socialsekreterare eget kontorsrum.

Vi arbetar kontinuerligt för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att medarbetarna ska kunna bedriva ett gott socialt arbete, nå uppställda verksamhetsmål och hålla en hög rättssäkerhet.

För oss är det viktigt att utveckla vårt arbete för att kunna möta upp behoven hos dem vi är till för och nya idéer uppmuntras. Vi ser en kontinuerlig kompetensutveckling som ett naturligt inslag och en förutsättning för att lyckas i arbetet.

Arbetsuppgifter:

Du behövs!

Barn och unga -utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare och vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år och deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa och brukaren i fokus. Vi arbetar ständigt för att vara en attraktiv arbetsplats, hålla en hög rättsäkerhet samt ha nöjda och engagerade medarbetare.

Vi behöver stärka upp med ytterligare kompetens på enheten.

Som socialsekreterare på enheten arbetar du i team med ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

På enheten finns en närvarande och stödjande arbetsledning i form av enhetschef och två förste socialsekreterare/teamledare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare på enheten som fungerar som mentor och medhandläggare i komplexare uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har varje team en socialadministratör som administrativ resurs. Vi arbetar lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer i syfte att öka kvalitet och rättsäkerhet men också ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vi implementerar Signs of Safety/samarbete för trygghet i vårt arbetssätt och strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete.
Processhandledning erbjuds.

I Alingsås kommun har du genom ett lokalt avtal, möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar genom att byta ut semesterdagsersättning mot ledig tid. Som anställd har du också tillgång till träningsanläggning i anslutning till socialkontoret till ett kraftigt subventionerat pris utöver friskvårdsbidraget.
Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta både kreativt och insiktsfullt. Vad vill Du förverkliga?

Välkommen med Din ansökan!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en socionomexamen med minst några års erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen.
Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.
Det är mertiterande om du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst liksom att du arbetat med BBiC och Signs of Safety/Samarbete för trygghet. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och gärna tycka om att skriva.
Körkort är ett krav.
Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvar och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Urval kommer att ske löpande.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-11
Referensnummer: A741487

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Pia Fredin
TF enhetschef
Telefon: 0322-61 60 43

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-616000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster