Projektledare Kulturskolan i Göteborg

Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 51 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 2 800 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter:

Kulturskolorna i Göteborg är inne i ett intensivt utvecklingsskede. Barn- och ungdomskulturen är en viktig del i Göteborgs stads arbete med att skapa en jämlik och hållbar stad. Kulturskolan arbetar med att skapa möten över staden, utjämna livschanser, stärka det informella lärandet och ge barn en meningsfull fritid. Kulturskolan erbjuder frivillig undervisning för barn och unga i åldern 6-19 år inom en mängd olika estetiska ämnen. I kulturskolan vill vi ge alla barn och unga möjlighet till gemenskap, delaktighet, kreativitet och utveckling. Kulturskolan är en mötesplats där vi skapar upplevelser tillsammans, vilket ger möjligheter till en rik och meningsfull fritid. Vi utgår från barnkonventionen; barns rätt till kultur och fritid, rätt att forma sina egna liv och rätt till delaktighet. Under hösten presenterades en nationell utredning av kulturskolorna vilket kommer att skapa en nationell plattform för gemensamma utvecklingsfrågor.

Vi söker en kollega till vår växande verksamhet tillsammans med nuvarande processledare. Ni kommer att arbeta nära varandra som team och i samarbeten med olika projekt i staden. Ni kommer att arbeta med hela stadens kulturskolor. I projektledarens arbete ingår att hålla samman och i viss mån leda projekt. Du som projektledare blir ansvarig för att samla in underlag och dokumentera samt att sätta igång delar av de projekt som är del av kulturskolans utvecklingsarbete. I arbetet ingår att skriva rapporter och sammankalla till möten samt utvärdera. Det kan även förekomma projektledning samt att ansöka om bidrag och utvecklingsmedel av olika slag.

Kvälls- och helgtjänstgöring kommer att förekomma.

Kvalifikationer:

Du behöver ha stor social förmåga, stor erfarenhet av att leda grupper och att arbeta självständigt. Du är högskoleutbildad inom projektledning, kommunikatör eller annan omfattande kulturutbildning. Du ska ha vana av processledning och det är meriterande om du har erfarenhet av större förändringsprocesser. Tjänsten kräver att du arbetar med metodutveckling, är strukturerad, samarbetsinriktad, kommunikativ och van att leverera resultat utifrån uppdrag.
Det är en fördel om du har en längre erfarenhet av kommunikationsarbete. Språklig kompetens är meriterande.
Ett brett kontaktnät inom Göteborgs Stad och god kunskap om kulturskolans mål och utvecklingsområden är önskvärt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsat till: 2018-07-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: 17/266

Andra uppgifter:

Det kan finnas möjlighet till fortsatt anställning.

Som sökande till denna tjänst kommer du i ansökningsförfarandet att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område. Vi kommer att utgå från dessa i vårt urval och kommer därmed inte begära in något personligt brev i denna process. För att komma vidare till nästa steg i din ansökan kan du ange ett X i rutan för Personligt brev.

Friskvård är viktigt för oss. Vi har rökfri arbetstid och alla anställda har tillgång till ett brett utbud av tränings- och kulturaktiviteter.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Sanna Eskilsson Juhlin
Enhetschef
Telefon: 031-366 94 59

Fackliga företrädare:

Lars Smith
Lärarnas Riksförbund
Mobiltelefon: 070-780 79 66

Ylva Ljung
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 13

Johanna Lagerberg
Vision
Telefon: 070-608 63 10

Ida Ytterström
Vision
Telefon: 031-366 71 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster