Skolsköterska till Glasbergsskolan och Toltorpsskolan

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden.

Tjänsten är 80 % och fördelat på två olika skolor, 60 % på Glasbergsskolan och 20 % på Toltorpsskolan.
Glasbergsskolan är en F-6 skola i östra Mölndal med ca 330 elever. Toltorpsskolan är en skola nära Safjället och Änggårdsbergen i Mölndal med ca 280 elever. Tjänsten vid Toltorpsskolan kommer att innebära en dags avlastning av befintlig skolsköterska.

Vill du arbeta med barn och ungdomars lärande och hälsa utifrån ett främjande och positivt synsätt? Söker du arbete där du har stora möjligheter till utveckling av dina personliga kvaliteter samtidigt som det leder till elevernas lärande och utveckling. Då har du kommit till möjligheternas stad. Skolornas elevhälsa i ”Bästa möjliga Mölndal – varje dag” behöver just dig!
Vill du vara med?


Arbetsuppgifter:

Som skolsköterska ingår man i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsofrågor och leds av rektor. I elevhälsoteamet ingår även kurator, psykolog och specialpedagog. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Skolsköterskans uppdrag är att tillföra medicinsk kompetens och planera och ansvara för dessa insatser. Det innebär att alla elever erbjuds hälsobesök och vaccinationer. Du skall även erbjuda och utföra hälsosamtal enligt gällande riktlinjer, organisera och medverka vid skolläkarmottagning.
Du får tillsammans med övriga skolsköterskor i Mölndal, vara med och vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag, där kvalitetssäkring är i fokus. Du kommer att delta i gemensamma möten, handledning och utbildning för alla skolsköterskor i staden.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. I ditt uppdrag är det viktigt att du tar eget ansvar för dina uppgifter och att du är lyhörd och har lätt för att samarbeta. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO är meriterande. Har du tidigare arbetat som
skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt.
Som skolsköterska kan de dagliga inplanerade arbetsuppgifterna hastigt förändras vilket gör att du behöver ha förmåga att snabbt kunna prioritera och samtidigt ha ett professionellt och bra bemötande. Du har empatisk förmåga och är tydlig i ditt sätt att kommunicera med barn, föräldrar och personal.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2018-02-01. 80 % Snarast. Vi påbörjar rekryteringsprocessen innan ansökningstiden går ut.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-31
Referensnummer: A746332

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Frank Eldh
Rektor
Mobiltelefon: 0704-677826
E-post: frank.eldh@molndal.se

Birgitta Hellquist
Rektor
Mobiltelefon: 0733264226
E-post: birgitta.hellquist@ molndal.se

Helena Qvarnström Sahlberg
Medicinskt ledningsansvarig skolsköterska
Telefon: 031-315 20 53

Fackliga företrädare:

Elisabeth Jakobsson
Skolsköterska
Telefon: 0768-984542

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster