Lokalstrateg

Publiceringsdatum: 2017-12-22

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fastighetskontoret har en central roll i stadens tillväxt och utveckling. Med markägarrollen som grund skapar vi förutsättningar för framtidens boende, offentlig verksamhet och näringsliv i Malmö stad. Vi planerar och bygger staden tillsammans med andra förvaltningar och näringslivet.

Fastighetskontorets lokalförsörjningsavdelning består av två enheter: LiMa (Lokal i Malmö) och lägenhetsenheten.

LiMas uppdrag är att fungera som strategisk internkonsult åt stadens förvaltningar i lokalfrågor. I en stad som växer är det en spännande uppdrag som är under pågående förändring. Vårt uppdrag är att samordna den årliga lokalförsörjningsplanen för stadens totala lokalbestånd samt på uppdrag av förvaltningarna anskaffa och avveckla lokaler på lång och kort sikt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på uppdrag av någon eller några olika förvaltningar och genom anskaffnings- och avvecklingsprojekt bidrar du till att förändra och utveckla verksamheternas lokalinnehav. Dessutom kommer du att bidra till att samordna stadens strategiska utveckling av lokalbeståndet genom det årliga lokalrevisionsarbetet.

Du är ansvarig för din/dina förvaltningar både i det långa och i det korta perspektivet och driver frågor på uppdrag av dem. Det är ett självständigt arbete som ställer krav på eget driv och initiativförmåga. Du är också en viktig del i helheten på enheten och kommer att ha uppdrag som är enhetsövergripande, där det krävs att du kan vara en god lagspelare och se helheten för staden.

Du arbetar i en konsultativ roll där projektledning och förhandling ingår i det dagliga arbetet. Som lokalstrateg är du kommunens förhandlingspart gentemot fastighetsägare och hyresvärdar och förhandlar hyresvillkor men ger också stöd åt stadens förvaltningar i juridiska, tekniska och ekonomiska avtalsrelaterade frågor.

Vi söker nya medarbetare för att möta de behov och utmaningar som staden står inför gällande utbyggnadsbehov av olika grupp- och kategoriboenden samt av skol- och förskolelokaler men även behoven av andra verksamhetslokaler ökar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området eller annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan anses likvärdig. Det är viktigt att du har kunskap om de lagar och förordningar som påverkar hyres- och lokalfrågor. Du har en vilja att sätta dig in i de olika verksamheternas behov.

Du har erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor inom fastighetsbranschen och/eller god förhandlingsvana och/eller projektledningserfarenhet. Kombinationer av ovanstående är meriterande.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation och om du har en byggteknisk bakgrund.

Som person är du analytisk och ser till både helhet och detaljer. Ditt arbetssätt är strukturerat och du trivs i en roll med mycket eget ansvar där du får driva processen.
Arbetet innebär många kontakter både internt och externt och det innebär att du har god samarbetsförmåga, är kreativ och lösningsfokuserad.

Du kan kommunicera väl på svenska både i tal och skrift och har goda kunskaper i Officepaketet.

Vi söker drivande och engagerade medarbetare med god taktkänsla, gott omdöme och ett professionellt agerande. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Ta chansen att vara med och utveckla Malmö stads arbete med lokalfrågor.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 007-1726

Kontaktpersoner

 • EvaLena Cronhamn
 • Enhetschef
 • 040-34 18 39
 • Kristoffer Åkerstedt
 • HR-konsult
 • 040-34 64 35

Fackliga företrädare

 • Torbjörn Håkansson
 • SACO-repr
 • 040-34 18 52
 • Visions Malmöavdelning
 • Vision
 • 040-30 48 30

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Det kan bli aktuellt att vi kallar till intervjuer innan ansökningstiden har gått ut.

För mer information: http://malmo.se/Kommun--politik/Om-oss/Forvaltningar--bolag/Fastighetskontoret.html