Plan- och bygglovchef

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

Du erbjuds ett spännande uppdrag som plan- och bygglovchef! Du har stora möjligheter att vara med och påverka samhällsbyggandet i Alingsås kommun med ditt engagemang, ansvar och ditt strategiska tänkande.
Som plan- och bygglovchef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Under plan- och bygglovchefen finns en stadsarkitekt som till viss del har verksamhetsansvar och är stöd till plan- och bygglovchefen. Du bryter ned och förtydligar övergripande mål och verksamhetskrav så att de kan utgöra underlag för ett resultatinriktat och mätbart arbete på alla nivåer i verksamheten. Systematisk uppföljning samt arbete med att förbättra och effektivisera verksamheten är en del av uppdraget. I rollen ingår att leda, stödja och kompetensutveckla medarbetare. Du arbetar utifrån en helhetssyn med fokus att effektivisera och underlätta plan- och bygglovprocesserna.
Som plan- och bygglovchef lyder du under förvaltningschefen och är en del av samhällsbyggnadsförvaltningens ledningsgrupp där du är delaktig i hela förvaltningens strategiska utvecklingsarbete. Du bidrar där med initiativkraft, inspiration och nya idéer.
Du förväntas ansvara för kontinuerlig omvärldsbevakning inom området och samverka med interna och externa parter samt fackliga organisationer. Självklart ingår även att utveckla verksamheten mot ständig kvalitetsförbättring med tillväxtprogrammet och Alingsåsarna i fokus.

Kvalifikationer:

Lämplighet är ett svårdefinierat begrepp, men något vi rankar högt är kompetens, personlighet, attityd, sunt förnuft och kreativitet i en och samma person. Vår bild är att du leder med god självkänsla och integritet. Modernt, inspirerande och prestigelöst. Sannolikt har du varit i en befattning där receptet att coacha, navigera, uppmuntra och styra mot målet tillsammans har varit framgångsrikt. Som ledare föregår du med gott exempel i att bemöta din omgivning med hög servicenivå och personlig mognad.
Du har relevant högskoleutbildning och ett antal års erfarenhet från samhällsbyggnadsfrågor och plan- och bygglovverksamhet. Du kan se verksamheten i ett större sammanhang och representera både internt och externt. Du behöver en välutvecklad samarbetsförmåga samt kommunikativa färdigheter i tal och skrift på svenska.
Du har flera års erfarenhet av ledarskap som innebär personal- och budgetansvar. Du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation liksom av myndighetsutövning. Du är van vid att förhålla dig till lagstiftning och förordningar i ditt arbete, extra meriterande om du är insatt i PBL och BBR.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid på dagtid.
Tillträde: Efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A741325

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.
Välkommen med din ansökan, urval sker löpande.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag eller annonsörer i denna rekrytering.

Upplysningar lämnas av:

Maria Jacobsson
Tf Förvaltningschef
Telefon: 0322-617243

Fackliga företrädare:

Malin Haraldsson
Planarkitekt
Telefon: 0322-616281

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster