Korttidsverksamheten söker en pedagogisk Metodutvecklare!

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Du blir medarbetare i ett glatt och kompetent arbetslag som alltid ser till brukarens bästa. Tillsammans ansvarar verksamheten för tre st. korttidsverksamheter, en KTS-verksamhet samt lägervistelse. Delar av verksamheten är dygnet runt verksamhet. I verksamheten finns totalt ca 60 st. brukare med varierat behov av stöd och med olika funktionsnedsättningar såsom utvecklingsstörning och/eller autism. Alla brukare har behovsbedömda beslut enligt LSS och SOL.

Arbetsuppgifter:

Har du ett brinnande intresse för att arbeta med människor?

Är du duktig på att handleda och inspirera?

Vill du vara med och utveckla metoder och pedagogiska verktyg inom verksamheten?

Är du bra på att arbeta självständigt samt gillar utmaningar?

Som Metodutvecklare kommer du att arbeta verksamhetsnära på uppdrag av Enhetschefen inom verksamheten. Fokus ligger på att handleda personal i bemötande, förhållningssätt samt ge dem pedagogiska verktyg för att möta och ge rätt stöd till de individer som de möter inom verksamheten. Det ska vara en självklarhet för dig att utgå från det friska hos varje individ.

Dina närmaste kollegor blir Metodutvecklare inom förvaltningen. I din arbetsroll kommer du att vara ett viktigt stöd i framtagande och uppföljningar av brukarnas genomförandeplaner/arbetsplaner. Du kommer att vidareutveckla kvaliteten inom enheterna tillsammans med din Enhetschef. I vardagsarbetet ingår även att vara ett pedagogiskt stöd gentemot personal i verksamheterna samt att ta emot och introducera nya brukare.

Som Metodutvecklare kommer du även ha ett nära samarbete med olika samverkanspartners både internt och externt. Hos oss får du möjligheten att arbeta både kreativt och insiktsfullt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är intresserad av pedagogiska frågor och gillar att ha många bollar i luften. Detta innebär att du är flexibel med att arbetstiden kan förläggas till kvällstid ett par kvällar i veckan när behov finns. Du bör vara initiativrik och kunna samarbeta med olika aktörer inom och utanför verksamheten. Du kommer att ansvara för/och att kvalitetssäkra verksamhetens dokumentation enligt gällande lagstiftning. Vi kommer även bedöma din personliga lämplighet.

Utbildningskrav:
- Högskola/universitet motsvarande 180 hp inom socialt och pedagogiskt arbete eller annan utbildning arbetsgivaren anser likvärdig.
- Körkort är ett krav och aktuell körvana.

Meriterande:
- Har du påbyggnadsutbildningar med inriktning mot funktionsstöd, autismspektra eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt ser vi det som meriterande.
- Det är även meriterande om du har arbetat inom socialtjänst och/eller verksamhet med liknande frågor.
- Har erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik samt att leda arbetsgrupper i utveckling och förändringsarbete.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-26
Referensnummer: A722265

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Anne-Marie Svenningsson
Enhetschef
Telefon: 0322-616971
E-post: annemarie.svenningsson@ alingsas.se

Pamela Nilsson
Samordnare
Telefon: 0322-616728
E-post: pamela.nilsson@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster