Vägtrafikledare sökes av Göteborgs Spårvägar

Göteborgs Spårvägar har satt Göteborg i rörelse sedan 1879. Med 145 miljoner resor per år är vi idag den största operatören av kollektivtrafik i Göteborgsregionen och den enda som kör både buss och spårvagn. Vi arbetar varje dag, året om för att ge våra resenärer en trygg och säker resa till jobb, skola och fritid.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara den som löser den långa kön in mot Tingstadstunneln en måndag eftermiddag under rusch? Vill du vara den som informerar media, räddningstjänst och alla inblandade att du räddade den där fredagen för många involverade efter ett hinder i vägtrafiken?
Vill du vara den som ser till att allt flyter på i vägtrafiken både före och efter nästa Håkan Hellström konsert?

Vi söker dig som är kommunikativ, serviceinriktad och har en god social förmåga och är van vid att jobba i team. Vägtrafikledaren är i ständig kontakt med en mängd olika roller och funktioner utöver kollegorna på arbetsplatsen. Arbetet kräver att man går från noll till hundra på väldigt kort tid vilket gör att samarbete blir en central roll i det hela.
Arbetsplatsbeskrivning

Trafik Göteborg är en samverkan mellan Västtrafik, Trafikverket och Göteborgs Stads Trafikkontor vars mål är att förenkla resenärens och transportörens vardag. Syftet är att underlätta arbetspendling, med prioritet för kollektiv, gång- och cykeltrafik längs pendlingsstråken, via knutpunkter och i stadskärnan samt att underlätta kombinationsresor och beslut om val mellan olika transportslag, ruttval och vad som är mest tidseffektivt. Dessutom är målet att bidra till godsstråk i världsklass. Detta sker genom att hantera och kommunicera störningar i trafiksystemet.

Som vägtrafikledare arbetar du aktivt med störningshantering vid olyckor och hinder i vägtrafiken. Du stödjer interna operativa ledningsfunktioner vid icke normala händelser, främst genom informationshantering och insamlande av beslutsunderlag.
Du samarbetar inom Trafik Göteborg med trafikredaktionen för Trafiken.nu och trafikanalytiker. Du har daglig kontakt med media, framförallt trafikredaktioner, men kan även hantera kortare intervjuer i telefon kring frågor rörande inträffad händelse, trafikpåverkan och konsekvenser.
Via radiokommunikation styr och leder du Vägassistans samt samverkar med andra liknande enheter för att minimera längre stopp i trafiken.

För att bibehålla största möjliga framkomlighet och säkerhet i vägtransportsystemet styr och leder du trafiken med hjälp av olika tekniska system. Du övervakar trafiksituationen inom utpekat ansvarsområde. Detta inkluderar såväl kommunala som statliga vägar och anläggningar, till exempel Götaleden och Tingstadstunneln.

Arbetet innebär skiftgång dygnet runt årets alla dagar.

Kvalifikationer:

• Gymnasiekompetens
• Du har erfarenhet från skiftgående operativa funktioner från andra transportslag eller verksamheter med anknytning till yrkesrollen.
• Du har god förmåga att kunna utrycka dig i tal och skrift på svenska språket samt goda kunskaper i tal på engelska.
• Du har god datorvana och ett intresse för trafikfrågor samt har förmåga att kunna läsa och tolka kartor. Det är meriterande om du har god geografisk kunskap i Göteborg och kranskommunerna.
• Om du har arbetslivserfarenhet från väg- och/eller kollektivtrafikområdet, trafikledning eller trafikinformation ses även det som meriterande.
• Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsplats (t.ex. SOS, polisen, flyg, driftledning).
• Körkort klass B är ett krav

Personliga kvalifikationer
• Arbetssituationen kräver att man skall kunna hantera stressade situationer men också att vara;
• Strukturerad
• Tänka och agera snabbt
• Arbeta proaktivt för att fatta rätt beslut som gagnar alla berörda
• God simultanförmåga
• Du behöver ha förmågan att kunna se helheten, samtidigt som du är analytisk och har problemlösning som utgångspunkt.
• Vi vill att Trafik Göteborg ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Du kommer till en spännande arbetsplats och till ett roligt gäng med mkt skratt och lika mycket allvar. Du kommer att tillhöra och vara anställd på Göteborgs Spårvägar med arbetsplats Trafik Göteborg, Kruthusgatan.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 4

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Arbetstid: Schema

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: A710017

Andra uppgifter:

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, offentligajobb.se

Till annonsförsäljare och bemannings- och rekryteringsföretag:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs spårvägar har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Magali Guzman
Personalplanerare
Telefon: 031-732 20 93

Fackliga företrädare:

Kommunal Väst Spårvägen Trafik-Teknik
Telefon: 031-732 13 90

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster