Stödassistent till gruppbostad!

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Mölndals stad område funktionshinder söker nu en stödassistent till en av våra gruppbostäder. Tjänsten är ett vikariat för en av våra kollegor som är studieledig.

I bostaden bor för närvarande sex personer, varav fem har diagnosen Downs syndrom. Ditt uppdrag består huvudsakligen i att ge socialt och praktiskt stöd till den enskilde och därigenom ge förutsättningar för personen att leva ett så självständigt liv som möjligt. Stödet ges i det vardagliga livet och vid olika sociala aktiviteter. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt så att varje individ skall få en begriplig, hanterbar och meningsfull vardag.
I arbetet ingår dokumentation och att arbeta utifrån upprättade genomförandeplaner. Ditt arbete präglas av ansvar, möten och samspel med andra människor. Arbetet är aktivt och kan ibland vara fysiskt krävande.

Schemalagd arbetstid dag, kväll, helg. Vi planerar vårt schema i TimeCare. Tjänsten omfattar ~ 65 %. När du arbetar som stödassistent med helgtjänstgöring i Mölndals stad har du förkortad arbetstid och jobbar 37 h/vecka vid heltidsarbete!

Kvalifikationer:

- Vård- och omsorgsprogrammet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning
- Grundläggande datorkunskaper
- Goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som i skrift samt förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt

Du har förmågan att i första hand se personens möjligheter och utifrån det på ett pedagogiskt sätt ge stöd för att stärka egenkontrollen i det dagliga livet. I arbetet är du ansvarsfull, lyhörd och initiativtagande. Du har god samarbetsförmåga, är trygg i dig själv och visar tålamod och flexibilitet i förhållande till ditt arbete.

God kunskap/erfarenhet av social dokumentation är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast. Urval kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan!
Tidsbegränsat till: 2018-11-11

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A743601

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ann-Marie Skyldberg
Enhetschef
Telefon: 0704-61 84 07

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster