Dataskyddskoordinator

Framtidenkoncernen är en av landets största fastighetsägare. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolag och genom bostadsföretagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder förvaltar koncernen ca 72 000 lägenheter i Göteborg. Framtiden Byggutveckling hanterar all nyproduktion i koncernen. Egnahemsbolaget och Störningsjouren ingår också i Framtidenkoncernen som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad.

Arbetsuppgifter:

Framtidenkoncernen står, liksom många andra organisationer, inför ett omfattande arbete för att anpassa rutiner och system efter kraven i den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Som dataskyddskoordinator börjar du snarast möjligt under hösten med att forma den nya rollen som tillsätts i första hand för att stödja koncernens dotterbolag. I rollen kommer du att arbeta på moderbolaget, i stabsfunktionen, för att säkerställa att koncernen hanterar personuppgifter korrekt och för att garantera dataskyddet i våra processer och system. I rollen ingår att vara kontaktperson gentemot stadens dataskyddsombud när de tjänsterna är tillsatta.

Uppdraget innebär att samordna koncernen genom att:
• Ta fram rutiner och processer för hur hela koncernen med dotterbolag arbetar med dataskydd och integritet.

• Informera och ge rekommendationer internt i koncernen om frågor rörande dataskydd och integritet.

• Säkerställa uppföljning inom dataskyddsområdet och föreslå samt driva förbättringar i arbetsmetoder, systemstöd och liknande.

• Ansvara för att dokumentation inom området är uppdaterat och lättillgängligt för samtliga medarbetare i koncernen och vid behov samarbeta med bolagsjurist kring detta.

• Säkerställa att utveckling av system utförs i enlighet med dataskyddsförordningen i samarbete med IT-strategen som rekryteras under hösten.

Vi bedömer att det i uppdraget, efter hand, kommer att finnas utrymme att arbeta med andra uppgifter på moderbolaget. Dessa uppgifter kommer ligga inom området för verksamhetsstyrning-/uppföljning och konkretiseras efter hand som uppdraget utformas.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller erfarenhet som bedöms likvärdigt.
Du har tidigare erfarenhet av arbete med dataskydd och IT med juridiska inslag. Erfarenhet av att självständigt utformat rutiner och arbetssätt i liknande frågor t.ex. vid en ISO-certifiering. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som t.ex. controller. Har du arbetat i en liknande koncernstruktur tidigare är det också meriterande.

Som person är du driven och förbättringsinriktad. Du tar egna initiativ inom ramen för din roll och har förmågan att tänka utanför ramarna för att utveckla ditt ansvarsområde. Du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter och driva arbetet framåt mot uppsatta mål. I ditt arbete kommer du att identifiera utmaningar som du sedan tar ansvar för att hitta lösningar på utifrån både ett affärsmässigt perspektiv och i enlighet med dataskyddsförordningen. Att du har god kommunikationsförmåga är en förutsättning eftersom du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Du kommer även att säkerställa dokumentation varför det ställs höga krav även på din skriftliga kommunikation.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-16
Referensnummer: A715398

Upplysningar lämnas av:

Mohamed Hama Ali
Bolagsjurist
Mobiltelefon: 0762922535
Telefon: 031-7737554
E-post: mohamed.hama.ali@ framtiden.se

Kristina Söderberg
Kontorskoordinator
Mobiltelefon: 0706-313176
Telefon: 031-7193150
E-post: kristina.soderberg@ framtiden.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster