Enhetschef (utökning) till Barn och Unga

Vi växer och vill växa med dig. Nu utökar vi Barn och Unga med ytterligare en enhetschef. Vi är en kommun med många barnfamiljer och stor inflyttning och nu är det dags att stärka ledarskapet även inom denna verksamhet.

Precis utanför Göteborg i riktning mot Borås hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Våra invånare är yngre än i resten av landet, hit flyttar till exempel gärna barnfamiljer. Kanske vill de åt skogen och sjöarna, kanske är det de korta pendlingssträckorna och den snabba kollektivtrafiken som lockar. Eller kanske är det våra skolor med sina fina resultat och engagerade pedagoger. Det kan ju också tänkas att de är en av dem som driver eller arbetar på något av kommunens 3000 företag.

Barn och unga ingår i verksamheten Individ- och familjeomsorg/Funktionshinder. Som enhetschef är du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du kommer att ha kontor centralt i Mölnlycke där flera chefskollegor finns på nära håll.

Kommunen satsar på att stödja och utveckla sina chefer. Till exempel erbjuds ett internt utbildningsprogram för dig som är ny som chef inom vår kommun, där du har möjlighet att skapa ett nätverk med andra chefer över sektorsgränserna. Dessutom sker regelbundna träffar för alla chefer inom sektorn för socialtjänst, från enhetschef till sektorschef. Etablerade nätverk finns såväl externt som internt. Samarbete och utbyte i dessa nätverk ser vi som en framgångsfaktor.

Till centralorten Mölnlycke, där socialtjänsten har sitt kontor, är det 10 minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till kommunhuset och det finns även flera möjligheter till gratis parkering. Ett aktivt hälsofrämjande arbete pågår på enheten och drivs främst av enhetens hälsoinspiratörer. Härryda kommun erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag, gratis telefonsamtalsstöd samt att köpa buss/tåg-årskort genom månadsavdrag på lönen.

Arbetsuppgifter:

Vi utökar nu antalet enhetschefer inom enheten för Barn och unga för att skapa goda förutsättningar för ledarskapet och därmed få ännu bättre kvalitet i verksamheterna. Du kommer att tillsammans med en chefskollega leda arbetet för enheten där du ansvarar för ett eget avgränsat ansvarsområde samt för cirka 14 medarbetare. Enheten består idag av en utredningsgrupp, en placeringsgrupp och familjerätt. Det dagliga arbetet i grupperna leds av metodhandledare. Vi söker dig som på ett positivt sätt tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens och engagemang samt får medarbetarna delaktiga och engagerade i verksamheten. From årsskiftet delas nuvarande enhet till två enheter.

Som enhetschef ansvarar du för ledning, planering och uppföljning av verksamheten. Du har personal- budget- och arbetsmiljöansvar. Du ingår verksamhetens ledningsgrupp och ska tillsammans med verksamhetschef bidra till verksamhetens måluppfyllelse och utveckling.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som…
• har socionomexamen och erfarenhet av ledarskap
• har flerårig erfarenhet från verksamhetsområdet och att arbeta i politiskt styrd organisation
• har förmågan att lyssna samtidigt som du har modet att leda och fatta beslut
• har ett stödjande ledarskap och förmåga att entusiasmera medarbetare
• förstår värdet av att samverka för att nå goda resultat
• har goda kunskaper i svenska och en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift
• har förmåga att hålla dig ajour med vad som händer inom verksamhetsområdet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-27
Referensnummer: A705606

Andra uppgifter:

Härryda kommun har ca 2700 anställda och budget omslutningen uppgår till 2,2 miljarder. Härryda kommun har en politisk organisation där socialtjänsten sorteras direkt under Kommunstyrelsen. Vid sidan om Kommunstyrelsen finns en Social myndighetsnämnd och en Överförmyndarnämnd. I kommunen finns fem sektorer och varje sektor leds av en sektorschef. Inom sociala sektorn har vi fem verksamheter som leds av respektive verksamhetschef.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ewa Roslund
Verksamhetschef
Telefon: 031-724 61 44

Jessica Johansson
Enhetschef
Telefon: 031-724 68 02

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster