Bostadsanpassare

I enheten för Myndighet äldre ingår utöver handläggning enligt bostadsanpassningslagen även boendeplanering och samordning, biståndshandläggning för personer över 65 år enligt Socialtjänstlagen samt handläggning av färdtjänst och parkeringstillstånd. I handläggargruppen har man ett gemensamt ansvar för att utveckla verksamheten och arbeta med kvalitetsfrågor.
Verksamheten leds av en ansvarig enhetschef och ingår som en del av Sektor Stöd-och omsorgs Myndighetsavdelning.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en handläggare för en tillsvidaretjänst och en handläggare för ett föräldravikariat.
Arbetsuppgifterna består i att handlägga ärenden och fatta beslut efter Lagen om bostadsanpassningsbidrag enligt Boverkets föreskrifter och praxis. Handläggning av bostadsanpassningsbidrag är en myndighetsutövning för alla åldrar och sker utifrån aktuell lagstiftning.
Du arbetar med verksamhetens resultat i syfte att hitta kostnadseffektiva lösningar som uppfyller sökandens behov. Du måste ha en stor självständighet i ditt arbete och kunna fatta egna beslut samt ha en god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter både internt och externt. I arbetet ingår också att hantera inkomna fakturor och göra viss ekonomisk uppföljning, ta fram statistik mm.

Kvalifikationer:

Du har en akademisk utbildning som legitimerad arbetsterapeut/sjukgymnast, socionom, social-omsorg eller inom byggnadsteknik med erfarenhet inom området som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Tjänsten ställer höga krav på goda kunskaper gällande lagstiftning inom området, datorvana, förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift samt god samarbetsförmåga och kunskap att driva det egna arbetet framåt.
Du har ett stort intresse för ny teknik och tillgänglighet för alla. Du är stresstålig och flexibel i tanke och handling och du har god social kompetens och är positiv i ditt arbete. Du är bra på struktur, planering och prioritering och kan ha många bollar i luften samt kan hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget.
Erfarenhet av bostadsanpassning samt kunskap om hjälpmedel och dess funktion är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-Körkort är ett krav.

Rekryteringsprocessen kommer att påbörjas under annonseringstiden.

Antal tjänster: 2. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-04-02

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Referensnummer: A732467

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0302-522099
E-post: elisabeth.karlsson2@ lerum.se

Eva Bengtsson
Bostadsanpassare
Telefon: 0302-521163
E-post: eva.bengstsson@lerum.se

Josefin Jarl
Bostadsanpassare
Telefon: 0302-521401
E-post: josefin.jarlrubensson@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-52 11 95
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Jenny Hammarstedt
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0302-52 14 49
E-post: jenny.hammarstedt@ lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster