Socialsekreterare till Utredningsenheten barn och unga

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett utmanande och roligt arbete med fokus på barn, unga och deras familjer? Då ska du söka arbete hos oss!

Vilka är vi?
Vi som arbetar på enheten är 26 socialsekreterare, fyra 1:e socialsekreterare och två enhetschefer. Enheten är indelad i en mottagningsgrupp samt tre utredningsgrupper, varje grupp har en 1:e socialsekreterare som arbetsleder 6 - 7 socialsekreterare. Vi har olika kompetens och bakgrund men det gemensamma är att vi är engagerade och har ett barnperspektiv. Vi jobbar nära varandra, är prestigelösa och vi är ett glatt gäng och som är delaktiga i utvecklingsarbetet på vår arbetsplats. En av våra medarbetare går vidare till en annan tjänst och vi söker därför en socialsekreterare som vill arbeta hos oss.

Vad erbjuder vi dig?
Vi har idag en arbetsplats där vi, som på så många andra socialkontor runt om i landet, utmanas med frågor kring att skapa en arbetsmiljö där du som medarbetare kan utföra ett rättssäkert och gott socialt arbete med en rimlig arbetsbelastning. I vår stadsdel har vi satsat på att anställa fler medarbetare, skapat fler funktioner samt utvecklat rutiner och utarbetat en god introduktion. Detta för att ge dig det stöd du har behov av för att kunna utföra ett gott socialt arbete.

Som utredande socialsekreterare hos oss arbetar man i team, vid behov två och två, får extern handledning och har ett nära samarbete med 1:e socialsekreterare och i vissa fall även med sin enhetschef. Vi har en socialadministratör som avlastar socialsekreterare med vissa administrativa uppgifter. Viktigt för oss är att vi samarbetar utifrån våra olika roller och kompetenser för våra barn och deras familjers bästa. För att bredda din kompetens som medarbetare och möjliggöra din professionella utveckling arbetar vi kontinuerligt med metodutveckling och erbjuder dig olika utbildningar. Som ny medarbetare erbjuds du introduktion via Yrkesresan.

Kvalifikationer:

Vem söker vi?
Vi söker dig som har lite eller mycket erfarenhet i arbetet med barn och unga med de huvudsakliga arbetsuppgifterna att bedriva utrednings- och uppföljningsarbete. Du har socionomexamen och jobbar eventuellt redan idag med myndighetsutövning.

Vi söker dig som har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och utgår från barns rättigheter. Du har kunskaper inom lagstiftningen, SoL och LVU, och har kunskap om och arbetar enligt BBIC, Barns Behov i Centrum. Har du andra utbildningar som breddar och stärker vår kompetens i arbetsgruppen är det meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och din arbetsroll, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt tycker om att samverka och samarbeta. Humor, flexibilitet och att vara lyhörd är egenskaper vi värdesätter högt.

Välkommen att skicka in din ansökan till oss önskar vi medarbetare och arbetsledning!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A741017

Andra uppgifter:

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Rebecca Pfeil
Enhetschef
Telefon: 031-366 02 78

Fackliga företrädare:

Eva Dalerstedt
Vision
Telefon: 031-366 26 89

Pia Björking-Petersson
SSR
Mobiltelefon: 0739-10 24 66
Telefon: 031-367 98 34

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster