Integrationssamordnare till enheten Mottagning och introduktion

Verksamheten för Nyanlända inom sektor Trygghet och Stöd består av enheten Mottagning och introduktion samt av två enheter för Boende av ensamkommande unga. Verksamheten för Nyanlända är en sammanhållen verksamhet kring mottagande av nyanlända vuxna/ familjer och ensamkommande barn. Verksamheten ingår som en viktig del i ett samlat introduktions- och integrationsarbete inom hela kommunen.

Arbetsuppgifter:

Brinner du för integrationsfrågor?

Som en av två Integrationssamordnare kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att samordna mottagandet av ensamkommande barn och ungdomar som anvisas till Kungälvs kommun enligt anvisningslag, i samarbete med Migrationsverket, boende, skola och andra aktörer. Du kommer att ha ett arbetsledande uppdrag gentemot de socialsekreterare som arbetar med ensamkommande barn och ungdomar. Arbetet innebär arbetsledning i myndighetsutövning samt att samverka för att utveckla mottagandet och integrationsfrämjande insatser, till exempel med boende, skola, civilsamhället och andra delar inom förvaltningen. Du kommer även vara delaktig i arbetat kring Flyktinguideverksamheten i kommunen.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med en kollega med motsvarande uppdrag för nyanlända vuxna och barnfamiljer, fyra integrationshandläggare samt tre socialsekreterare som arbetar med ensamkommande barn och ungdomar under en gemensam ledning av en enhetschef.

Då verksamheten är i sin uppbyggnad kommer du tillsammans med de andra medarbetarna i arbetsgruppen vara aktiv i utvecklingsarbetet av verksamheten Nyanlända. Vi erbjuder stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade och erfarna kollegor. Hos oss ges du möjligheten att arbeta kreativt och insiktsfullt.

Välkommen med Din ansökan!

Kvalifikationer:

Som Integrationssamordnare skall du ha en Socionomexamen. Du skall ha erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och ha ett stort engagemang för integrationsfrågor. Då en stor del i tjänsten innebär samverkan med olika parter i flyktingmottagandet, är det viktigt att med lätthet kunna uttrycka sig i tal och skrift.

För att lyckas i uppdraget skall du ha god kunskap om olika myndigheter och samhällsstrukturer. Du ska vara självständig i ditt arbete och ha förmåga att strukturera. Då verksamheten är i sin uppbyggnad krävs att du är mogen, trygg och flexibel.

Den aktuella tjänsten är en betydelsefull del i enhetens utvecklingsarbete varför stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du kommer att ha din arbetsplats i det nya Stadshuset. Vi förutsätter att du vill verka i, och utveckla arbetssättet i vår aktivitetsbaserade kontorslösning.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A718345

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Emma Nilsson
Enhetschef Mottagning och introduktion
Telefon: 0303 - 239407

Fackliga företrädare:

Ira Carlsson
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0303 - 239689

Ulf Liljeros
Vision
Telefon: 0303 - 239392

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster